לבחור מבין שפע של מסעדות בהרצליה
מאיה ואני גרים ביחד כבר למעלה מ-3 שנים. מהרגע הראשון שראיתי אותה ידעתי שאני עומד מול אהבת חיי והיום ברור לשנינו שהצעד הבא הוא חתונה. אבל איכשהו בכל פעם שאני חושב שהגיע הזמן להציע לה אני מוצא תירוצים לדחות. ככה עברה שנה וככה עלולה לעבור לה עוד שנה.
מאיה מצידה לא לחוצה, זה מגיע בעיקר מהסביבה: חברים שלי, חברות שלה והמשפחות שלנו – כולם שואלים מתי נתחתן ולנו אין תשובה חד משמעית.
אחרי שסיפרתי לחבר הכי טוב שלי עומרי שאני כל הזמן דוחה את הצעת הנישואין ואין לי שום מושג למה הוא החליט שמעתה הוא יהיה "הפושר" והוא זה שידאג להזכיר לי שהגיע הזמן להתחתן. הוא ניסה לברר קודם אם אני בטוח בהחלטה ולהבין מדוע אני דוחה אותה – אבל לא הגענו למסקנה מיוחדת.
ערב אחד עומרי התקשר ואמר לי להיות מוכן בעוד שעה. שאלתי מדוע והוא אמר שאנחנו עומדים לעשות טיול מסעדות בהרצליה כדי למצוא את המסעדה המושלמת שבה אציע נישואין למאיה. התלבשתי והתארגנתי ובתוך שעה נפגשנו. עברנו שלל מסעדות בהרצליה ולמעשה הייתה לי תחושה שלא פיספסנו אפילו אחת.
מסעדה אחת פסלנו כי היא רק חלבית (ומאיה שלי קרניבורית ידועה), אחרת פסלנו כי מאיה תחשוב שהיא לא מספיק נקייה, עוד מסעדה נפסלה כי היא קטנה מדי ומאיה קצת קלסטרופובית, אחרת סגורה בשבת וזה היום הפנוי היחיד של מאיה, ובאחת הגישו אוכל שבחיים מאיה לא תאכל.
מיואשים אחרי ארבע שעות של שיטוטים, רגליים דואבות, בטן מפוצצת ושפע של פסילות התיישבנו לנוח על ספסל. עומרי אמר לי שעכשיו הוא מבין קצת יותר טוב "מאיה שלך אישה לא קלה יש לה הרבה דרישות, אולי בגלל זה עדיין לא הצעת לה נישואין???" והייאוש שלנו התחלף מיד בצחוק אדירים מתגלגל שהופסק על ידי צליל הודעה של הטלפון הנייד שלי.
כשהתבוננתי בנייד ראיתי הודעה ממאיה ששלחה לי תמונה מהמסעדה שבה היא אוכלת עם חברות שלה. מתחת לתמונה היה כתוב "מסעדה מדהימה, אוכל בריאותי, שפע של מנות בשר ופסטה רטטוי !!!! – אולי נלך לאכול שם בשבת הקרובה?"
הסתובבתי לעומרי ואמרתי לו בחיוך "תישן טוב הלילה, מסעדה – יש, מחר הולכים לחפש טבעת".
מתכון מומלץ לארוחה רומנטית – רטטוי לפסטה:
חופן פלפל ירוק חריף.
6 שיני שום.
1.5 קילו בצל לבן (לחתוך לקוביות)
1.5 קילו פלפל אדום.
- קילו פלפל ירוק.
0.5 קילו כתום.
1 חציל.
2 רסק עגבניות.
מלח.
פלפל שאטה.
פלפל גרוס.
תימין.
בזיליקום.
מאדים בסיר עם שמן זית ומבשלים עד לריכוך את הפלפל החריף, השום, הבצל, והפלפלים בצבעים.
במקביל מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות קוביות חציל, מחממים עד שמתרככים.
לאחר אידוי הירקות מוסיפים לסיר את רסק העגבניות עם קצת מים.
לתיבול לפי הטעם – מלח, שאטה, בזיליקום, תימין ופלפל גרוס.
מוסיפים לפסטה ויש לכם מנה רומנטית במיוחד ומושקעת.
בתאבון!