מסעדה בירושלים
כיום לא מעט יזמים מחליטים להשקיע את כספם בתחום מאוד ריווחי ומאתגר ,תחום האוכל, פתיחת עסק שמוכר אוכל הינו אתגר לא פשוט כלל, והאתגר הקשה יותר הינו לתחזק עסק המתעסק באוכל. אז אם החלטת לפתוח מסעדה חשוב לבדוק וללמוד מעט מטעויות של אחרים בכדי לא ליפול, בישראל חלק גדול מהעסקים שנפתחים נסגרים תוך שלוש עד חמש שנים, בשל אי תכנון נכון של העסק. במאמר זה אציג בפניכם מספר טיפים שאם תפעלו על פי הם סיכויי ההצלחה של המסעדה שלכם תעלה.
מיקום העסק – בין ההחלטות החשובות ביותר
בחירת מיקום העסק הינו החלטה דיי גורלית להצלחה שלכם, האוכל יכול להיות נפלא, האווירה יכולה להיות מעולה, אך אם המסעדה נמצאת באזור עם פוטנציאל נמוך של לקוחות בשל חוסר התאמת קונספט המסעדה לאוכלוסייה הנמצאת באזור יתכן שהמסעדה לא תצליח. לדוגמה אפשר לראות שהמון מסעדות בירושלים הן כשרות, בשל העובדה שקיימת בירושלים אוכלוסייה מאוד רבה של אנשים דתיים, כמו כן מסעדות בירושלים אשר אינן כשרות יהיה ניתן למצוא באזורים ניטרליים עם אוכלוסייה חילונית. יהיה ברור שאם תפתחו מסעדה לא כשרה באזור של אוכלוסייה חרדית, הסיכוי להצלחה קטן והסיכוי לכישלון עולה, לכן מומלץ להתאים את קונספט המסעדה שלכם באשר הוא לאזור מתאים.
פרסום ושיווק
תופעה נפוצה אצל בעלי עסקים ובעיקר אצל בעלי עסקים קטנים, תופעה של קמצנות על פרסום. בעלי מסעדות רבים מעדיפים להשקיעה הון תועפות של כספים עבור עיצוב המסעדה ועבור האכול, אך מתקמצנים וחוסכים על הדבר החשוב מכל על הפרסום. נכון שפרסום יכול לעלות ביוקר אך זכרו תמיד שההשקעה מחזירה את עצמה ואף מגדילה את כמות העבודה וההכנסות לעסק שלך.
עיצוב נכון של בית העסק
עיצוב המסעדה מאוד חשוב, ישנם סועדים רבים שיבחרו מסעדה לא בגלל האוכל המוגש, אלה בזכות האווירה והעיצוב שהושקע במסעדה. עיצוב המסעדה מתחיל מבחירת מבנה העסק, הקצאת שטח המטבח ובחירה של כמה שטח מהמסעדה ישמש עבור האורחים והבר, עם זאת חשיבות עיצוב החזית הינו החלק החשוב ביותר בעיצוב עסק המוכר אוכל. חשוב להבין שכל יום עוברים המון אורחי דרך בסמוך לבית העסק שלך, אורחי אורח אלו יכולים להיות הלקוחות והסועדים שלך במסעדה, אם רק תגרה אותם באמצעות חזית המסעדה להיכנס ואף לרצות להזמין לאכול. ניתן לתלות שלטי תאורה בכניסה למסעדה ולקשט אותה בבלונים או בכל מיני עיטורים נוספים, מומלץ מאוד להציב שלט מתקפל בכניסה למסעדה המכיל מידע על מנה עיקרית מסוימת בכדי לגרות את עוברי הדרך.