איך משפיעה הדברה למסעדות על פעילות המקום
ראיות של פעילות מזיקים בפאב, בר, מסעדה, מפעל או כל עסק למעשה – יכול לפגוע קשות במוניטין של המקום. עכברים, חולדות, זבובים ומקקים מהווים איום על סטנדרט ההיגיינה הבסיסי שנוגע להכנת מזון ולאזורי אחסון, בגלל הסיכון למחלות שלהם. על ידי הקטנת האיום של מזיקים, הזיהומים האפשריים והנזק הנעשה בידיהם, ניתן למזער את הנזק היכול לקרות בעסק. שירות הדברה מקצועי יכול לעזור להגן על הנכס ולהבטיח להמשיך לספק שירות באיכות גבוהה, במיוחד שירות הקשור במזון.
תוכנית בקרת הדברה מסודרת היטב מתחילה בשלושה שלבים בסיסיים. בדיקה היא שלב שיוביל לקבלת מושג כללי בנוגע למקומות המחבוא, הקינון והמעבר בהם המזיקים נמצאים. כך יהיה מושג היכן לרכז את משאבי ההדברה. תברואה ראויה היא אחד המרכיבים העיקריים של הדברה. פחי אשפה, כיורים, רצפות וציוד מטבח יש לנקות לעתים קרובות ככל האפשר, ובמיוחד לפני שעוזבים את העסק בלילה. כל אחד מהתחומים הללו עלול להוביל להתפשטות מזיקים אם לא יותקן. השלב השלישי הוא שמירה על המזיקים מחוץ לעסק לפני שהם הופכים לבעיה. צריך לוודא כי אטמי מזג האוויר בעסק מורכבים כראוי, מסביבי לחלונות ולדלתות. טיפול עבור מזיקים מחוץ לעסק עשוי גם לעצור פלישה בתוך העסק.
שלושת המזיקים שנראים כמעט בכל חברת שירות מזון הם מקקים, זבובים ומכרסמים. כאשר שלושת השלבים לעיל מולאו באופן עקבי לאורך זמן, יחד עם יישום הדברה נכונה, את בעיות ההדברה ניתן לצמצם ולבקר.
הדברה למסעדות או לעסקים כן דורשת מאמץ וכן דורשת הכנות מיוחדות. כאשר המקום כבר שורץ במזיקים, יכולה להיות פגיעה בפעילות של המקום גם מבחינת ההכנה של המטבח, השירותים, ואזור האוכל אבל גם במקרה שלקוח רואה את אחד המזיקים. עניין המניעה של המזיקים לא משפיע יותר מדי על פעילות שוטפת ורציפה מכיוון שאם ישנם סטנדרטים בסיסיים יש היגיינה במקום, הם מתמזגים ישירות לתוך מאמצי ההדברה השוטפים שקורים במקום. עוד השפעה היא כמות הכספים המושקעים להדברה ושימור המצב הקיים של היעדר מזיקים בשטח המסעדה. ככל שישנם יותר כללי ניקיון וסדר, כך הצורך במאמצי הדברה גדולים קטן.