יש אנשים שלא אוהבים אננס, יש אנשים שלא אוהבים דגים, יש אנשים שלא אוהבים כוסברה ויש אנשים שלא אוהבים בצל. עם זאת, בין אם אתם קשים עם אוכל ובין אם אתם אוהבים רק את האוכל של אמא (או של החמות), הרי שיש כמה מאכלים שכולם חייבים לנסות, וזאת כי הם פשוט מאוד טעימים, מעיפים למחוזות רחוקים, משחקים נהדר עם מינונים, מרעננים ומקוריים או מוכרים ועדיין מאוד טעימים. עשינו לכם חשק להיפתח למאכלים חדשים? הכירו חמישה מאכלים שגם אתם חייבים לנסות.
הרבה ומעבר לסלט
באושי אושי חדרה תמצאו "סלט קניקמה" מדהים. מדובר בסלט שמכיל סורימי דג, שערות מלפפון, בייבי וקריספי בטטה. לכאורה נשמע סלט סטנדרטי, אך מספיק לקחת ביס ולהצטער שרק מדובר במנה ראשונה ולא במנה עיקרית. המנה מאוד רעננה ועובדת נהדר עם גבולות של טעמים. את המנה הזו ספציפית ניתן למצוא במגוון מסעדות אסיאתיות, אך ב"אושי אושי" היא פשוט מושלמת. עוד באותה מסעדה מוטב לטעום את סלט המלפפונים, את מרק המיסו שירו, את הדים סאם ושלל מנות סשימי ואינסיידאאוט.
בדיוק עבור הקיץ
הקיץ כבר פה וזוהי בדיוק הזדמנות להתקרר עם מאכלים בריאים, קלים ומצננים, כאלו שבין היתר משלבים את הרעננות של פירות העונה. אינכם אוהבים לערבב פירות באוכל שלכם? אתם לא יודעים מה אתם מפספסים וכדוגמה נציין את "סלט החסה המארח". סלט חסה מארח הנו בסיס של סלט חסה שבכול פעם מחדש מארח רכיבים מעט שונים, אך טריים ומרעננים. להלן המלצה: חסה, מלפפון, מעט בצל סגול, תפוח עץ וטופו מוקפץ בטריאקי ושמן שומשום. את החסה קורעים לחתיכות גדולות ואת שאר המרכיבים חותכים לרצועות. מערבבים ומוסיפים רוטב שעשוי משמן זית, חומץ בלסמי, דבש, מלח ומעט שום. נשמע טעים? חכו לטעום!
בין קינוח לארוחה
עם העובדה שקרואסון איכותי הוא חגיגה שלמה אין כלל ויכוח, אך עם העובדה שניתן להעביר אותו מעולם הקינוחים אל עולם הארוחה הבשרית כבר יש יותר ויכוח, אך אם טרם ניסיתם את השילוב, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים. מרגישים אמיצים או יותר נכון מושחתים? הכירו את המנה הבאה: קרואסון במילוי המבורגר, גבינת קממבר, ביצת עין ובצל קריספי מטוגן. יכולת הספיגה המענגת של הבצק הגמיש הופכת את סך החוויה להרבה יותר עוצמתית ועל כן אם אתם בדיוק בין דיאטה אחת לשנייה, עצרו ליהנות ממנה מושחתת במיוחד.
100% קינוח
אין לדבר על מאכלים שווים מבלי לייצג את גזרת הקינוחים. קינוחים לרוב טעימים ואכן לא חוכמה לערבב שוקולדים עם בצקים על מנת ליהנות ממנה ממש טעימה, אך עדיין יש טעים ויש מנה שחייבים לנסות, ופה אנו מציגים לפניכם סופגניית וניל מופלאה, סופגנייה משולשת וקריספית שמלאה בקרם וניל ולצידה מגיעה קצפת שמעוטרת עם פטל אדום, קיצי ורענן. אל תטעו שמדובר בעוד וריאציה של סופגניית חנוכה, אלא מדובר בסופגנייה שהטעם שלה מצדיק מקום לכל אורך השנה.
על טהרת הבצל
ציינו כבר בהתחלה שיש אנשים שלא אוהבים בצל, אבל רצוי להבדיל בין בצל רגיל לבין חלת בצל, ובטח שרצוי להבדיל בין חלת בצל רגילה לבין זו של אגאדיר. מדובר במנה כ"כ טעימה, כך שדי מהר תשכחו את ההמבורגר ואת התוספת צ'יפס. ההמלצה שלנו היא להזמין רק את החלה ואם נשאר מקום, הזמינו פריטים נוספים. כמו כן, למרות שהטעם עילאי, לא קשה להכין את החלה בבית, פשוט השיגו את המתכון (מצוי ברשת) ועקבו אחר ההוראות. מכאן שאם עומדים לארח חברים, או סתם לפנק את המשפחה, מדובר במנה מבטיחה.
היו פתוחים לטעמים חדשים
אלו היו רק חמש מנות, אך יש רבות נוספות. החוכמה היא להיות פתוחים למתכונים חדשים ולחפש אחר גיוון – בין אם עומדים להזמין במסעדה ובין אם עומדים להכין לבד מנה חדשה. בתיאבון!