אדם עובד הוא איש עסוק ביותר. הוא טרוד עד למעלה ראש בביצוע אלפי משימות בכל יום. למי יש זמן בכלל לחשוב על מה שלא חייבים? באמת אין זמן לחשוב על ביצוע פעולות שאינן נחוצות. השאלה היא רק האם הגדרנו נכון מהן הפעולות הנחוצות ומיהן המיותרות. כי אם אתה אדם עובד ובשל עיסוקך הרבים אתה מדלג על ארוחות, משקיט את רעבונך בכוס קפה ומספר עוגיות, או גרוע יותר, בסיגריה. דע לך שאתה לא מתחזק את הגוף שלך צורה נכונה. ומה שהכי משמעותי עבורך זו הידיעה שאתה מזיק לעצמך.
מה קורה לך כשאתה לא אוכל ארוחה בריאה?
תרגיש בנוח, כי זה קורה לכל בן אנוש. כאשר אדם לא מספק לעצמו את הארוחה המזינה, זו הכוללת את כל אבות המזון, הוא מוצא את עצמו במצב לא מוצלח. הסימפטום הראשון זה הרעב המציק, הוא מנסה להזכיר לך להתיישב לאכול כמו שצריך. ואתה סותם לו (ולך..) את הפה בעוגיות, שוקולד או פרי במקרה הטוב. ואתה רוצה לומר שלצלילי הקרקורים האלו אפשר לעבוד כמו שצריך…? בטוח שלא. כמו כן אדם רעב אינו עובד במלוא האנרגיה. וגם אם הרעב הושתק באמצעות חטיף או פרי, עדיין לא הושגה הנינוחות המושגת לאחר ארוחה טובה ומזינה. בשביל להמשיך לעבוד גם בחצי השני של יום העבודה בצורה יעילה ונינוחה, חייבים לספק לגוף את הדלק הנדרש לו. וזה חייב להיות ארוחת צהריים הכוללת את כל אבות המזון.
מה עושה לנו האוכל הטוב?
אוכל טוב נותן לגוף שלנו תועלת רבה:
- תחושת שובע. זו הרגשה שמסייעת לנו להגיע לנינוחות ולשיקול דעת נבון. לביצוע פעולות כראוי בלי להיות מונע מדחפים פנימיים.
- אנרגיה חיובית וטובה שמאפשרת לנו להמשיך לבצע את המטלות הרבות שעומדות על שולחן העבודה שמולנו.
- הימנעות מנשנוש ומאכילת חטיפים או ממתקים. כי אנחנו לא באמת רוצים להכניס אותם לגוף שלנו.
- פעילות מיטבית ורוגעת ללא אימפולסיביות הנובעת מעצבנות וחוסר רוגע.
לא חבל על הזמן שלכם?
אז אם עד כה חשבתם שחבל על הזמן להשקיע סביב האוכל שלכם. אם עד היום דילגתם על ארוחת צהריים כי רציתם לחסוך את הדקות היקרות הללו, הגיע הזמן לחולל את השינוי המיוחל. כי להתיישב לאכול ארוחת צהריים מזינה זו פעולה שלוקחת לכם אמנם כמה דקות, אך הדקות הללו חוזרות אליכם בגדול בהמשך היום. אז לעולם אל תתפתו לדלג על התדלוק הנחוץ והכרחי!