אבקת חלבון – לא בריא?
חלבון מי הגבינה אשר מרבית אבקות החלבון האיכותיות בשוק מכילות אותו, הוא חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה אשר נחשב לחלבון מעולה למערכת העיכול שלנו, להגברת חילוף החומרים זאת תודות להיותו נספג במהירות מוגברת בגוף ביחס לחלבונים אחרים.
רוב החלבונים הקיימים במזונות מתעכלים ונספגים לאט מה שנחשב לבעייתי עבור ספורטאים ומתאמנים. עצם היותו של חלבון מי הגבינה נספג מהר, מאפשרת יצירה של תהליכים הבונים את השרירים לאחר שעברו תהליכי פירוק והרס במהלך האימון. הדעה כי אבקת חלבון איננה בריאה לא הוכחה בצורה גורפת. חלבון מי הגבינה אף נמצא בתור תוסף במזונות לתינוקות ולמבוגרים עם בעיות עיכול .
ניתן למצוא אבקות חלבון ועוד אינספור מוצרים אחרים לספורטאים ובכלל, באתר פארם סטור.
ערכה הביולוגי של אבקת החלבון
אבקת חלבוןֿ אשר תומכת ביצירת תהליכי סנתוז חלבונים, היא בעלת ערכים ביולוגיים גבוהים במיוחד המכילה כמות נכבדת של חומצות אמינו חיוניות. יתרון נוסף של חלבון מי הגבינה המעיד על בריאותה לגוף היא היותה דלה בשומן, בסוכר ובכולסטרול בניגוד למוצרי מזון העתירים בחלבון אך מכילים את שניהם לדוגמא ביצים, בשר או מוצרי חלב לסוגיהם. הטענה שאבקת חלבון איננה בריאה נסתרת כאשר מדברים על צריכת כמות קלוריות יומית. כאשר מסתכלים על גורמי השמנה, הגורם העיקרי לכך הוא צריכת כמות קלוריות מוגברת העולה על כמות הקלוריות היומית שהגוף שורף. אבקת חלבון מכילה מעט מאוד קלוריות למנת הגשה והיא מסייעת לנו להמעיט בכמות הפחמימות הנצרכת ביום זאת משום שהיא דלה בפחמימות ומשביעה אותנו לזמן ממושך יחסית, לכן ואינה מהווה גורם השמנה כפי שחלק מהאנשים אולי חושבים.
איזון עושה טוב לגוף
שום דבר שאנו עושים בצורה מוגזמת הוא לא בריא לגוף. אם נתאמן בצורה מוגזמת נפתח פציעות ספורט או מצב של אימון יתר, אם נאכל באופן מוגזם, נעלה במשקל ואם נוותר על מזונות מסוימים לצמיתות כגון פחמימות, הדבר יבוא לידי ביטוי בפגיעה גופנית לטווח הארוך. על כן, צריכה של אבקת חלבון בצורה מאוזנת בין פעם לפעמיים ביום כארוחת ביניים מזינה, ארוחת בוקר קלה, לפני השינה או סביב האימון שלנו, תעניק לגוף אספקה סדירה של חלבונים בכמות אופטימאלית אליה הגוף זקוק, בעיקר לאחר אימון, מה שיאפשר יצירת תהליכים אנאבוליים, תוך כדי סיוע לגוף להתאושש בצורה אפקטיבית.
בהקשר זה ניתן לקרוא עוד על בעיות במערכת העיכול והטיפול בהן.