יתרונותיו הבריאותיים של הכורכום
מה זה צהוב, טעים, ותורם מאד לבריאות שלנו? ניחשתם נכון: כורכום. כורכום הוא תבלין שאנו נוהגים להוסיף כדי לחזק ולצבוע בצבע עשיר ומגרה מאכלים רבים. עם זאת חשוב לדעת שלכורכום ישנם יתרונות בריאותיים ענפים! אז מה צריך לדעת על כורכום ומהם יתרונותיו הבריאותיים? כל המידע בהמשך.
ראשית כל – מהו הכורכום
כורכום או בעברית צחה: כורכומה ארוכה, הוא צמח ממשפחת הזנגביל, שנראה כסוג של פקעת קטנה (פקעת שדומה מעט לארטישוק ירושלמי קטן או לשורש זנגביל). כורכום הוא צמח בעל גבעולים גבוהים במיוחד שעלולים להגיע גם לאורך של 3 מטרים.
משורש הכורכום טוחנים את תבלין הכורכום כאשר השורש עצמו נמכר בשווקים ובחנויות טבע לשימוש בריאותי ולצרכי בישול.
כורכום הו צמח אשר לאחר הטחינה שלו מקבל צבע כתום יפיפה ולכן הוא גם נפוץ בבישול מאכלים. בכל הנוגע לערכים התזונתיים של הכורכום: חשוב לדעת כי צריכתו כתבלין בלבד אינה בעלת השפעה גדולה על הגוף ולכן מומלץ לצרוך אותו כשורש שלם, בשווקים או בחנויות טבע ולהשתמש בו גם בחליטות תה שמרכזות את מרכיביו בצורה טובה יותר. בנוסף ניתן לצרוך את הכורכום בכמוסות על מנת ליהנות מריכוז גבוה יותר של הצמח.
אז מהם יתרונותיו הבריאותיים של הכורכום?
לכורכום יתרונות בריאותיים רבים שכוללים: סיוע לניקוי רעלים מהגוף, הגנה על המערכת החיסונית, הכורכום מכיל מרכיבים מונעי דלקות, הוא מועיל להפחתת שומן בדם, הכורכום מסייע בהזרמת העיכול, הוא נחשב גם כזה שמעלה את מצב הרוח, מאזן את רמות הסוכר שבדם, מאט תהליכי הזדקנות, וחשוב מכל: הכורכום נמצא ככזה שיש בו מרכיבים המונעים גידולים סרטניים.
כורכום נחשב כתבלין או צמח שניתן לבדוק אתו רמות שונות של חומציות, וזאת משום שכאשר הוא פוגש בחומציות גבוהה הוא משנה את צבעו מכתום לאדום.
אז אם אתם מעוניינים לשפר את בריאותכם, זה הזמן לבדוק כיצד ניתן לרכוש את הצמח בריכוז גבוהה שיסיע לכם לשמור על בריאות הגוף.