כל אחד יודע כי מתכונים מתוקים ופשוטים מהווים פריט חובה עבור תקופת החורף. מזג האוויר מתקרר, הגשם מטפטף ואין משהו מפנק יותר, מאשר מזון חם, טעים ומנחם. היום ניתן למצוא ברשת האינטרנט לא מעט סוגים שונים של מתכונים, כך שכל אחד יכול לבחור את המתכון המתאים ביותר עבורו. חשוב לזכור כי כל מתכון אפילו מתכון לפנקייק ניתן לשנות במידת הצורך, על מנת להתאים אותו באופן מושלם לצרכים ולרצונות שלכם. למשל, מי שמקפיד על תזונה טבעונית, יכול להחליף את הדבש בסילאן, את הביצים ברסק תפוחים או רסק בננות ואת החלב בחלב צמחי. ניתן לבצע אין סוף החלפות ושינויים, על מנת להבטיח לעצמכם מאכלים טעימים ומפנקים, המתאימים לתזונה האידיאלית עבור הגוף שלכם.
מתכונים מתוקים ופשוטים – רעיונות למתחילים
אחד המתכונים הפשוטים והמפנקים ביותר, הוא כמובן מתכון לפנקייק בייתי. ניתן היום למצוא לא מעט סוגים של פנקייקים, החל מפנקייקים קלאסיים ועד לפנקייקים מלוחים, פנקייקים עם מלית שוקולד וכמובן פנקייק חלבון, פנקייק טבעוני ועוד. בכל מקרה, מדובר על מאכל טעים ואהוב הן על ילדים והן על מבוגרים, כך שכל אחד חייב לדעת כיצד להכין אותו בגרסה הפשוטה ביותר. ניתן להכין את הפנקייקים לבד או לשלב במשימה את הילדים, על מנת לבלות זמן איכות במטבח. זוהי דרך מעולה להרגיל את הילדים לקחת חלק פעיל בתזונה שלהם ולהסביר להם כיצד מכינים את האוכל על מה חשוב להקפיד בתהליך. על מנת להתחיל במשימה, יש להצטייד בקערה גדולה לערבוב המצרכים, כף ומצקת למזיגת התערובת למחבת. כדאי להקפיד על מחבת איכותית, שלא תצריך שימוש ביותר מידי שמן. המתכון הבסיסי כולל שימוש בחלב, ביצים, קמח, אבקת אפייה, חמאה, סוכר ומלח. אך ניתן לשנות את הרכיבים, בהתאם להעדפות התזונה שלכם.