You are currently viewing שוב מתחשק לך פרוסה עם שוקולד באמצע הלילה? טיפים לתזונה בהריון שהם לא בשמיים

שוב מתחשק לך פרוסה עם שוקולד באמצע הלילה? טיפים לתזונה בהריון שהם לא בשמיים

נכנסת להריון, וחוץ מבחילות בשליש הראשון שגרמו לך לא להכניס כלום לפה, וודאי גם שמעת את שלל הרופאים ויועצי התזונה מלהגים על כמה חשוב להקפיד על התזונה בתקופה זו, עם הנחיות שלעיתים נתפסות על גבול הדרקוניות….שגם הן הוציאו לך את התיאבון? אז להלן כמה טיפים בסיסיים, קלילים ליישום וחשובים שיגרמו לך לאכול נכון ובריא גם בהריון, אבל בלי להרגיש שאת מוותרת מדי…..

  1. יש לך חשק מוזר באמצע הלילה? לכי על זה!

נכון, יותר מדי מתוק זה לא מומלץ בהריון שגם ככה כל הגוף משתגע וצובר משקל, אבל מה אם זה בדיוק מה שבא לך עכשיו באחת בלילה? ובכן, זה בסדר גמור להכנע לחשקים המוזרים שלך. ההורמונים עושים את שלהם, וסביר להניח שככל שתתקדמי בהריון, כך הם ילכו וייעלמו ולכן אם בא לך משהו בשעה לא שגרתית, הרגשי חופשי ללכת על זה.shutterstock_149173259

על מה כן חשוב להקפיד בנושא החשקים? למדי להבדיל מתי באמת מדובר בחשק מוזר שהגוף שלך דורש ומתי מדובר בהתפנקות נטו. בהריון קיימת סקלה ברורה של משקל אותה מומלץ לעלות שהגוף יסתדר ויוכל לשאת אותה ברמת כאבים נסבלת. התפנקות יתר והשענות יותר מדי על נושא החשקים כי את בהריון וזה ברור שמותר לך, עשויה לגרום לעלייה דרסטית במשקל ולכן חשוב לבחון מתי מדובר בצורך פיזי ומתי מדובר בצורך מנטאלי.

  1. כמה ארוחות לאכול ביום? מוטב להקשיב לגוף

נכון, ההמלצות התזונתיות בהריון, אומרות שמומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות ביום ועוד 2-3 במהלך היום, אך מה אם אין לך תאבון או את מרגישה חנוקה עד הגרון? גם פה, כמו במקרה החשקים- חשוב להקשיב לגוף. מרגישה שהאוכל מרגיע אותך ומשפיע לטובה על הבחילות והצרבות? הקפידי על יותר ארוחות קטנות ובריאות במהלך היום. ואם המצב הפוך? עדיף להשקיע ב-3 ארוחות עיקריות והרבה שתייה. בכל מקרה, למרות הקשב שיש להקדיש לגוף- אל תמנעי מאכילה. גופך צורך אנרגיה מרובה כעת הנחוצה להזנת העובר ולגדילתו והוא גם זקוק לכמה שיותר יסודות תזונתיים ולכן עצם האכילה עצמה חשובה מאוד למהלך הריון תקין. הכמויות- אלו בהחלט תלויות בך. שימי לב, כי אם העלייה במשקל במהלך ההריון אינה כפי המומלץ יתכן שתידרשי לאכול יותר במהלך היום או בכל ארוחה עיקרית.

  1. תוספי תזונה- חייבים לקחת? רק אם את לא עומדת בהמלצות התזונתיות היומיות הנדרשות

עוד קונספציה שמעוררת לא מעט סימני שאלה ותהיות אצל נשים רבות בהריון, הוא נושא תוספי התזונה. נשים רבות תוהות האם הן מחוייבות לקחת תוספי תזונה שהם סנטטיים בכמויות כה גדולות והאם אין סיכון בכך לעובר? ובכן, בתקופת ההריון, הגוף שלך דורש למעשה כמעט פי 2 או 3 אבני בניין תזונתיים ממה שנדרש לו בדר"כ. כך למשל: כמות הסידן המומלצת לצריכה בהריון היא 1000 מ"ג ליום.בתיאוריה- אכילה של מספיק מוצרי חלב, סרדינים עם עצמות וטחינה אמורים לספק את כל הכמות הנדרשת הזו. בפועל- מרבית הנשים לא יגיעו לצרוך את כל המאכלים הללו ביום אחד ויתכן שגם לא בכמות מספקת כדי שתכניס לגוף כאלו כמויות מאסיביות של סידן. כנ"ל גם לגבי ברזל או אומגה 3. היות ומנסיון של עולם הרפואה, למרבית הנשים יש חוסר, גם אם הן מקפידות בקנאות על התזונה- לרוב ממליצים לשלב את תוספי התזונה השונים להשלמה. אם זה המצב,  על מה כן חשוב להקפיד? שימנה לב- יש לקחת תוספי תזונה אשר מצויין עליהם במפורש שניתן לקחת אותם גם בתקופת הריון. נקודה חשובה נוספת- גם עודף של ברזל או סידן אינם טובים, ולכן מוטב להתייעץ גם עם הרופא האישי בטרם התחלת הנטילה, מהו המינון המומלץ ולמשך כמה זמן.

כתיבת תגובה