You are currently viewing איך מתמודדים עם סבוריאה

איך מתמודדים עם סבוריאה

לפני שאתם מתמודדים עם בעיה של סבוריאה, אולי כדאי לדבר על הבעיה עצמה. יודעים מזה סבוריאה? זו למעשה בעיה שבה העור מפריש עודף חלב. מה זה אומר? ראשית בואו ונבין מהיכן למעשה מיוצר החלב. כאמור, החלב מיוצר בתוך בלוטות חלב הממוקמות בדרמיס. מתוך בלוטת החלב יוצאת צינורת המתחברת למעטפת השערה. משמעות המילה סבום- סוג של שומן המופרש מהעור דרמטיטיס הינה דלקת עור. החלב המופרש גולש אל הצינורת על פני מעטת השעה אל תוך העור ומכאן המראה השומני יתר. מה עושים? איך מטפלים בזה נכון? מוזמנים לקרוא את המאמר וכמובן לשתף עם מי שצריך.

סבוריאה

הבנתם נכון, אזור הקרקפת והפנים עשיר בבלוטות אלו. החלב המתייבש לרבות שכבת העור החיצונית הנושרת באופן קבוע יוצרים קשקשים והם למעשה נראים על עור הפנים לרבות בקרקפת הראש. החלב המופרש מגרה את העור ומכאן גם הדלקת שעליה אנו מדברים. הפרשת השומן הינה למעשה תהליך דלקתי ומשם השם סבוריאה- דרמטיטיס.

איך מזהים שיש סבוריאה?

את מחלת הסבוריאה מזהים לפי שטחי עור אדומים. המם מכוסים קשקשים דקים או עבים. בילדים הקטנים ניתן לזהות זאת בעיקר בקרקפת או אזורי קפלי העור. גם סביב צוואר, בית שחי וכמובן באזור ההחתלה. האדמומיות באה לידי ביטוי בקשקשת עור הקרקפת, עור הפנים, צדדים של האף, בין הגבות ואפילו בסנטר או מסביב לפה.

איך אפשר לטפל בזה?

אם תשאלו את מיטב המטפלים הם בטח יספרו לכם שהכול מתחיל ונגמר בסטרס. כן, שמעתם נכון, אתם חייבים להשיב את האיזון הפנימי הפיזי והנפשי לעצמכם מכיוון שהכול מתחיל שם. כאמור, יהיה עליכם לצור מצב של חיזוק הגוף והנפש, ניקוי וכמובן סילוק הצטברויות של חום. זה קריטי מכיוון שחום פוגע בהזנה התקינה של העור. מטרתו של האיזון להקטין את שטחי הפריחה וכך למעשה לסלק את הפריחה ואת האדמומיות לאלתר. בסופו של דבר, אם תעשו זאת תוכלו לשפר איכות חיים ולהשיג חיים ללא התפרצויות בזמן כזה או אחר של המחלה.  הטיפול אותו יש לבצע קשור בכמה מרכיבים, ראשית נדבר על דיקור. אחר כך שילוב של צמחי מרפא ללא חומרים מזיקים וכמובן משחות חיצוניות טבעיות. גם כאן נכנס עניין התזונה ומאשר שינוי תזונתי לרבות תוספי מזון על פי מידת הצורך.

כתיבת תגובה