תזונה נכונה: למה תזונה טבעונית נחשבת כבריאה?
כמה פעמים שמעתם שתזונה טבעונית היא תזונה בריאה? ובכן, זו לא טעות. במאמר זה נסביר לכם מדוע זה כך.
לאכול נכון
יותר ויותר אנשים בוחרים לעבור מתזונה רגילה, כזו שכוללת את כל מרכיבי המזון, כל סוגי המזון, לתזונה שכוללת אך ורק אוכל טבעוני. חלקם עושים את זה מתוך אידיאולוגיה, אחרים עושים את זה מתוך כוונה להקפיד על שימוש של מרכיבים בתזונה נכונה. יהיו שיטענו, שאין זה הגיוני שתזונה טבעונית היא בהכרח בריאה יותר, הרי ברגע שלא אוכלים ביצים, ברגע של אוכלים בשר, דגים, אז חסרים מרכיבים שונים, למשל, חלבונים, ברזל, סידן, אומגה 3 ועוד. זה נכון שצריך לחפש כיצד להשלים את המחסור באותם מרכיבים, אך אין זה אומר שצריכת התזונה היא פחות בריאה, להיפך, במובנים רבים, תזונה טבעונית נחשבת להרבה יותר בריאה מתזונה רגילה.
בחלק הבא של המאמר נציג כמה הסברים לכך, אך תחילה נציין, שכל המרכיבים שציינו, אשר כביכול יש מחסור בהם, אפשר למצוא להם תחליפים, בין אם זה דרך מרכיבי מזון טבעוניים ובין אם זה דרך תוספים חיצוניים. פשוט צריך לדעת כיצד ואיך לצרוך אותם.
מדוע תזונה טבעונית נחשבת לתזונה בריאה?
ראשית, מעצם זה שמדובר בתזונה שמגיעה מן הטבע ולא ממקורות אחרים, כבר הופכת אותה ליותר בריאה. כל מה שאנחנו אוכלים מגיע מהאדמה, מגידולים, לא מדובר בצריכת חיות או דברים שקשורים לחיות, אשר עוברים תהליך הנדוס שונים, במקרים רבים אנחנו יודעים על הזרקה של חומרים לא בריאים אל גוף החיה בשביל לאפשר לבני אדם לאכול את המזון שמיוצר ממנה, ועוד.
שנית, בשרים מכילים הרבה פעמים שומן שאיננו בריא לגוף. נכון שאם צורכים אותו באופן מידתי הוא לא בהכרח פוגע, אך לאורך זמן תיתכן פגיעה, לכן גם ההמלצה היא להימנע מצריכת יתר של בשן ובפרט בשר שמן. זה נכון גם לגבי מרכיבים אחרים, למשל גבינות שמנות.
שלישית, תזונה טבעונית כוללת הרבה מאוד מרכיבים שאנחנו יכולים למצוא בהם תועלת למדדים שונים בגוף, דברים שלא היינו צורכים בכמות הזאת, אלמלא היינו טבעוניים, למשל קטניות, למשל, ירקות.