הפרעת אכילה: כשל באבחון
הפרעות אכילה הן הפרעות שנגרמות בשל סיבות שונות, לרוב בעקבות ביטחון עצמי נמוך או דימוי גוף נמוך. ההפרעה מתבטאת בשינוי דפוסי האכילה עד לכדי מצב שעלול לסכן את הבריאות, ואף לסכן את החיים. כיצד מאבחנים את הפרעות האכילה, ומה עושים במקרה של כשל באבחון? התשובות בהמשך.
דפוסי האכילה משנים ומשפיעים על הבריאות
שינויים בדפוסי האכילה יכולים להתבטא באכילה מוגזמת מידי (בולמוסים) או לחלופין באכילה מועטה מאוד (אנורקסיה). הסובלים מן המחלה לרוב יהיו מוטרדים ממשקל גופם באופן ניכר, מה שבסופו של דבר משפיע על איכות החיים ובריאות הגוף.
הפרעות האכילה עשויות להתפתח במהירות, ובשל כך להוביל לסיבוכים בריאותיים משמעותיים. למעשה, היעדר אבחון רפואי של מחלת האנורקסיה או הבולימיה (משמע הרופא לא אבחן את המחלה) נחשב כעילה לתביעת רשלנות רפואית, ולו בשל העובדה שמדובר במחלה שמסכנת את החיים ועלולה לגרום לסיכונים רבים, בין היתר גם מוות.
כיצד מאבחנים את המחלה?
כדי לאבחן הפרעות אכילה, יש להיעזר בהערכות פסיכולוגיות והערכות פיזיות שונות. בבדיקות הפיזיות יש לבדוק את משקל הגוף, את קצב הנשימה ואת רמת לחץ הדם. כמו כן, תיתכן בדיקת ציפורניים (לבדוק שאינן שבורות), כמו גם בדיקה של מצב העור והשיער. מלבד זאת יש בדיקות נוספות שיש לבצע, לרבות בדיקות מעבדה (בדיקות דם לגילוי חוסרים בגוף, בדיקות שתן וכו').
לצד הבדיקות הפיזיות יש לערוך בדיקות פסיכולוגיות מקיפות, ולו באמצעות פסיכולוג מומחה או פסיכיאטר. על הרופא לאבחן את היחס של המטופל למזון, ולהבין אם ישנו חשש להשמנת יתר או היעדר ביטחון עצמי שנובע מדימוי גוף נמוך.
חשוב להבין שהפרעות אכילה עשויות לגרום ללא מעט סיבוכים פיזיים, לבעיות בריאותיות ונפשיות לא פשוטות, ובמקרים קיצוניים גם למוות. על כן, חשוב להגיע למכלול הבדיקות הנדרשות, ולו כדי לשלול את סימני המחלה. עם זאת, היה והמטופל אכן סובל מהפרעות אכילה, והרופא לא אבחן זאת כראוי, ובשל כך נגרמו למטופל נזקים פיזיים ונפשיים – הרי שמוטב לפנות לעורך דין בתחום, ולו כדי לקבל ייעוץ מקצועי בנושא ולהבין האם קיימת עילה לתביעה.