תזונה בסקי
חופשת סקי היא חוויה ייחודית: מצד אחד נופים מופלאים ומן הסתם שהות במקום מפנק, ומצד שני גם פעילות ספורטיבית משמעותית ולפעמים אפילו אינטנסיבית ממש. בהתאם חשוב לתכנן נכון את התפריט לאורך החופשה, כדי ליהנות מארוחות משובחות וגם לספק לגוף את כל מה שהוא זקוק לו כדי לגלוש עוד ועוד במדרונות המושלגים.
ארוחת בוקר: פחמימות מורכבות
נהוג לומר שארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום, ובחופשת סקי מתחדד עוד יותר התפקיד של הארוחה הראשונה. המרכיב העיקרי בתזונה בבוקר הוא פחמימות מורכבות, כלומר אלה שמתפרקות לאט ומספקות לגוף אנרגיה לאורך זמן רב ככל האפשר. מאכלים מתאימים הם לחמים מדגנים מלאים, פירות (טריים ו/או יבשים), דגני בוקר מלאים, גרנולה ודייסת קוואקר. כדאי לשלב גם ירקות, ואם תרצו גם חלבון כמו יוגורט או ביצה הדבר אפשרי, אבל בכמויות קטנות כדי לא להכביד על מערכת העיכול. התזמון הנכון לארוחת הבוקר בחופשות סקי הוא עד שעה לפני שאתם עולים על ציוד סקי ומתחילים לגלוש.
ארוחת צהריים: לא להעמיס על הגוף
ההמלצה לא להעמיס על הגוף יתר על המידה תקפה גם לארוחת הצהריים. פסטות, תפוחי אדמה ובטטות יבנו מחדש את מאגרי הגליקוגן בשרירים ויאפשרו לכם להמשיך ליהנות מהספורט יוצא הדופן. מרק וירקות חמים יעלו את טמפרטורת הגוף ויעניקו לו חום להמשך היום, ומבחינת חלבון הכמות צריכה להיות קטנה עם העדפה לדג או חלבון מהצומח.
ארוחת ערב: הארוחה העשירה של היום
בסוף היום אפשר ליהנות גם מארוחה עשירה ומפנקת. בארוחה זו חשוב לכלול כמות יחסית גדולה של חלבונים כדי לבנות את מסת השריר הדרושה. אפשר לאכול בשר שמצריך משאבים רבים יותר ממערכת העיכול, וגם קטניות מספקות לגוף את חומר הגלם לשרירים.
דגש חשוב מאוד נוסף הוא הקפדה על שתייה. בגלל תנאי מזג האוויר באתרי סקי, גולשים מתחילים עלולים לשכוח את הצורך בנוזלים. הכמות הרצויה היא חצי ליטר מים לכל שעה של פעילות פיזית, כשאת האלכוהול כדאי לשמור לסוף היום (ובכל מקרה הוא לא נחשב במאזן הנוזלים הדרוש).