אוהבים להכין ארוחות איכותיות וטעימות לכל בני המשפחה? אוהבים לארח בביתכם חברים ושכנים לארוחות מושחתות ומושקעות? כדאי שתנסו לשדרג את האהבה שלכם למטבח ולבישולים עם טאבון מקצועי ואיכותי שיסייע לכם להכין שלל מאכלים מיוחדים.
נקדים ונדגיש כי הצבה של טאבון מוכרחה להיות במקום פתוח ומרווח מספיק, כיוון שהטאבון עשוי להגיע לחמש מאות מעלות ובטאבונים מסוימים אף יותר מכך. לכן אם יש ברשותכם גינה פרטית או מרפסת מרווחת, תוכלו להציב טאבון ביתי שישמש אתכם ללא הפסקה. אז מה כל כך מיוחד בטאבון ולמה הוא הפך להית טרנד של ממש בשנה האחרונה? במאמר הנוכחי נענה על כל השאלות הללו.
מה היתרונות בשימוש עם טאבון?
נכון לומר כי טאבון הוא סוג של תנור, אך בשונה מתנורים ביתיים רגילים הטאבון מגיע למעלות גבוהות במיוחד ולכן מאפשר להכין מגוון מאכלים בצורה מהירה יותר, וכן גם להעניק להם טעם עמוק ומורגש יותר, זאת הודות לשכבה חיצונית מעט מפויחת המוסיפה טעמים מודגשים ונהדרים לכל מנה.
אילו מאכלים ניתן להכין בטאבון?
בטאבון קיים משטח ייעודי עליו אופים ומבשלים העשוי מאבן שמוט, זוהי אבן המשפרת פלאים את הקראסט והטעם של בצקים. משום כך ידוע כי טאבון משמש בעיקר להכנת דברי מאפה כמו פיצות, פיתות, פוקאצ'ות ולחמים שטוחים אחרים. נוסף לאלו, ניתן להכין בטאבון עוד שלל מנות ומאכלים טעימים אחרים כמו ירקות, דגים, עופות, בשרים ואפילו קינוחים – זאת באמצעות רכישת מיומנות וניסיון בעבודה עם טאבון.
מה ההבדל בין טאבון ביתי לטאבון תעשייתי?
במאפיות ופיצריות גדולות ניתן לראות את הטאבון ככלי האפיה המרכזי והבולט ביותר במקום, אך למעשה מדובר על טאבון ששונה מאוד מטאבון המיועד לשימוש ביתי. טאבון תעשייתי הוא לא רק גדול יותר, אלא גם נועד לאפות ולבשל באמצעות עצים. טאבון ביתי לעומת זאת מופעל בעיקר באמצעות גז, למרות שישנם דגמים מסוימים של טאבונים ביתיים המאפשרים להפעיל אותם גם באמצעות גם וגם באמצעות עץ.
כיצד לבחור טאבון איכותי?
הבחירה בטאבון ביתי שיהיה נוח לעבודה ומקצועי תלויה בהעדפות אישיות כמו גודל המרפסת/חצר, המאפים והמאכלים שמתכוונים להכין בטאבון ועוד. חברת חזות למטבח מציעה מגוון ענק של טאבונים איכותיים בהתאמה אישית לכל לקוח.