כמעט בכל מטבח תמצאו בכמעט כל רגע נתון המון מוצרי מזון – בין אם במקרר, בין אם בפריזר, בין אם במזווה, בין אם בארון ובין אם על מדף כזה או אחר בחלל המטבח. יש לכך מספר סיבות: ראשית, אנחנו אוהבים לאכול ולגוון את התפריט שלנו, ולשם כך כדאי שהמטבח יכיל כל טוב כך שברגע שנרצה להכין משהו, חומרי הגלם יהיו זמינים. שנית, כדי לצמצם את ההוצאה על אוכל רבים מאיתנו מבצעים קניות מרוכזות, ובנוסף, יש להודות, במקרים רבים אנחנו גם קונים מוצרים מתוך דחף רגעי ולא באמת משתמשים בהם כך שהם שוכבים להם במטבח במשך מספר חודשים.
כך או כך, אחסון כל פריטי המזון בצורה פרקטית מחייב הקדשת תשומת לב, וזאת כדי שנוכל להגיע לכל פריט במהירות ומבלי לבזבז זמן יקר, לדעת בדיוק מה יש לנו במטבח בכל מצב וגם כדי לצמצם למינימום את כמות מוצרי המזון שמתקלקלים.
מה משפיע על פריטי מזון?
באופן טבעי לכל מוצר מזון תנאי אחסון אופטימליים אחרים וחשוב לקרוא את ההנחיות על גבי האריזה על מנת לדעת כיצד יש לנהוג. באופן כללי ישנם 3 מרכיבים המשפיעים על פריטי המזון השונים, ואשר יש לקחת בחשבון בעת תכנון האחסון:
* לחות – לחות הינה האויב העיקרי של מוצרי מזון רבים, ועל כן יש להקפיד על סביבת אחסון יבשה ככל האפשר עבורם. אם למשל בתוך הקירות שסמוכים לארונות עוברים צינורות יש לוודא בתדירות גבוהה כי אין מהם נזילות וכן לא כדאי למקם מדפים קרוב מדי לכיור, למדיח כלים וכו'.
* אור – פריטי מזון מסוימים מעדיפים חושך. בדרך כלל הארון שבמטבח מספק דרישה זו אבל אם מכל סיבה שהיא החלטתם למקם פריט שכזה מחוץ לארון הקפידו לעשות זאת על מדפים שאינם חשופים לשמש ישירה.
* טמפרטורה – מוצרי מזון רבים רגישים לטמפרטורות גבוהות, כולל כאלה שלא מאוחסנים במקרר. מסיבה זו לא כדאי למקם מדף מעל תנור אפייה או בקרבתו, וכדאי גם למנוע חשיפה לשמש ישירה.
רוחב במקום עומק
המלצה נוספת היא להעדיף, במידת האפשר, מדפים רחבים על פני עמוקים – בדרך זו תוכלו לראות מקסימום פריטי מזון שמאוחסנים על גבי כל מדף וגם הגישה אליהם תהיה נוחה יותר.
אם הארון במטבח שלכם מתאפיין במדפים עמוקים וקשה לראות במבט מהיר מה נמצא על כל מדף, כדאי לערוך רשימה מסודרת. אפשר על דף שיודבק על הדלת הפנימית של הארון ואפשר גם בסמארטפון – ניהול מלאי מסודר מתאים לא רק למחסני ענק אלא יקל גם עליכם לאחסן את המזון בצורה פרקטית.