פותחים מטבח חדש? הנה הציוד שאתם חייבים להכיר
בשעה טובה אתם פותחים מסעדה חדשה, בר, בית קפה, או מטבח מוסדי. אם מדובר במטבח מוסדי שכבר רץ כמה שנים ועכשיו אתם אלו שאחראים לניהול השוטף שלו, אין ספק שאתם כנראה רוצים להשאיר את טביעת האצבע שלכם, לעשות מהפכה ולדאוג לכך שהמטבח שלכם יהיה אפקטיבי ופרודקטיבי יותר.
במידה ואתם חדשים בתחום ויש לכם עכשיו חלל ריק שעומד לפניכם, אך ממש בקרוב אתם תצטרכו למלא אותו בציוד למסעדה או בית הקפה החדש שלכם, גם עבורכם המאמר הזה מעולה, כי אנחנו הולכים לעשות לכם סדר ולהמליץ לכם על הציוד שכל מטבח חייב שיהיה לו. ולא, אנחנו לא מתכוונים לכל אותם דברים בנאליים שיש בכל מטבח.
הדבר הראשון שחשוב לקחת בחשבון כאשר בונים מטבח חדש, הוא את הפונקציונאליות שלו. אתם לא רוצים לרכוש מוצרים רק בשביל לגלות מהר מאוד שעכשיו יותר קשה לעובדים שלכם לעבוד כי לא חשבתם מראש היכן הולך כל דבר. לכן, לפני שאתם בכלל יוצאים לעשות שופינג, תכננו היטב את המטבח וודאו כי אם אתם רוכשים מוצרים המצריכים חשמל, אתם גם יכולים למקם אותם ליד נקודת חשמל. אתם כנראה לא תרצו חוטי חשמל שישתלשלו על הרצפה, נכון?
אז אחרי שהתארגנ תם וביצעתם את הבדיקות הנה הציוד שחשוב מאוד שיהיה לכם:
מקפיא – לא, אנחנו לא מתכוונים לפריזר של המקרר שיש לכם בבית. הכוונה היא למקפיא, דיפ פריז, כזה שאתם יכולים לאחסן בו כמות אדירה של מזון שניתן להקפיא. דגים, בשר, עופות, ומה לא. מקפיא בהחלט הוא מוצר שחשוב להכניס לכל מטבח.
מחטא סכינים – עם כמה שזה נשמע טריוויאלי, חיטוי סכינים הוא אחד מאותם דברים שחשוב לשים עליהם דגש ולהיות במודעות לגביהם. במקום שתתנו ליד הגורל מקום לטעויות שאולי, מישהו ישכח לחטא את הסכין, סטריליזטור כזה יסגור לכם את הפינה.
תנור פיצה – מגיע בכמה גדלים. אתם לא חייבים להיות פיצריה בשביל ליהנות מתנור פיצה. מספיק שיש לכם מנה אחת בתפריט שהיא פיצה, וכדאי לכם להשתמש בתנור כזה.
זאת רשימה התחלתית. כמובן שיש לאן לגדול, אבל אלו בהחלט פריטים שחשוב להחזיק.