ציוד למטבח המוסדי- למה דווקא הדברים הקטנים הם אלו שמשדרגים לנו את המטבח?
כשאנחנו חושבים על ציוד למטבח המוסדי אנחנו חושבים בגדול. מקררים עצומים, פלטות ואין ספור דברים שנתפסים בעיננו כחובה. אף על פי שכנראה כל אותם דברים הם סופר חיוניים למטבח שלכם, אלו הם דווקא הדברים הקטנים שיכולים לשדרג את המטבח המוסדי שלכם מקצה לקצה. ולמה זה בכלל חשוב?
הדברים הקטנים שעושים את ההבדל
בין אם יש לנו מסעדה, קייטרינג, או כל מטבח מוסדי גדול אחר, יש שלושה דברים שהם הדברים שהכי חשובים לנו. הדבר הראשון הוא כמובן לספק את המנות הטעימות ביותר שאנחנו יכולים לייצר, הדבר השני, הוא שימוש נכון בחומרי הגלם שלנו והימנעות מבזבוז יתר של מצרכים והדבר השלישי הוא אפקטיביות, יעילות ומהירות בתוך העבודה. הרי מה זה משנה אם האוכל שאנחנו מכינים כל כך טעים, כשהאורח שצריך לאכול את אותו האוכל נאלץ לחכות זמן רב עד שהוא מגיע? מה נותן לנו כל החיסכון באותם חומרי גלם, אם ברגע שיש לנו קהל גדול שצריך לשרת אותו, העובדים שלנו מבזבזים זמן על לשטוף את הכלים ולחכות שיתייבשו בצורה ידנית, ובינתיים לקהל שלנו אין צלחות או מזלגות? הבנתם את הרעיון.
אם כן, ציוד למטבח המוסדי לא מספיקים רק הדברים הגדולים שבלעדיהם אנחנו לא יכולים לבשל, אלא בעיקר הדברים הקטנים שאנחנו חייבים אותם כדי להיות הרבה יותר יעילים בעבודה, שלצוות שלנו יהיה קל יותר לתפעל ובעיקר כל אותם כלים שעוזרים לנו לנצל את הזמן בצורה הטובה ביותר.
דברים שחשוב לדעת על ציוד למטבח המוסדי- בדיוק כמו בבית, גם במטבח המוסדי, פעמים רבות אנחנו מתפתים לרכוש דברים שלא בהכרח מתאימים לנו. לכן על מנת ליהנות ממקסימום יעילות במטבח, חשוב מאוד לבדוק ולמדוד מה הצורך שיש לנו בכל מוצר, האם הוא אכן יתרום לנו, וכמובן היכן נמקם אותו על מנת שנוכל להפיק ממנו את המיטב.
זה לא מספיק לקנות ציוד למטבח המוסדי, חשוב להפעיל שיקול דעת ולדעת היטב כיצד למקם כל דבר בחלל המטבח שלנו.