קפה איכותי הוא כבר מזמן לא מילה גסה. רבים מגלים את היופי וההנאה שבהכנת קפה באופן פשוט, בלי להצטרך למאמצים רבים או תהליכים מורכבים. יחד עם זאת, בשל הביקוש הגבוה לקפה איכותי במשרד, בבית ובכל חלל אחר, יותר ויותר מכונות קפה מיוצרות על ידי חברות שונות – כאשר כבר לא ניתן להבחין בין רמות האיכות השונות של כל מכונה ומכונה.
איתור מכונת קפה איכותית, לפיכך, הפך להיות תהליך לא פשוט. במקום להגיע לחנות ולבחור את המכונה הכי אטרקטיבית, מסתבר שיש מגוון טכנולוגיות שונות המשפיעות על איכותו של הקפה. מה יש לבחון בעת בחירת מכונת קפה איכותית?
דוד מים
דוד מים הוא החלק במכונה בו מורתחים המים הנמזגים ועוברים דרך הקפסולה. בכל מכונה שתבחרו, עדיף שיהיו בה שני דוודים ולא אחד. זאת משום שאת המים חולטים בטמפרטורה של 80 מעלות ואילו את החלב מקציפים בטמפרטורה של 95 מעלות. לפיכך, מכונה המבוססת על פעולתו של דוד אחד תפעל זמן רב יותר משום שהיא תצריך הפעלה מחודשת של ההרתחה ולעומתה, מכונת קפה בעלת שני דוודים תעבוד במהירות גבוהה יותר ותפיק קפה איכותי יותר בשל ההפרדה בין גובה הטמפרטורות השונות.
ישנם סוגים שונים של דוודים ביניהם יש להבחין טרם הבחירה במכונת קפה איכותית כזו או אחרת. שלושת הסוגים כוללים את האלומיניום, הנירוסטה והנחושת. כל אחד מתאפיין ברמות שונות של עמידות לקורוזיה ויכולת לשמור על חום המים. הסוג האיכותי ביולתר הוא הנחושת ואילו הפחות טוב – נירוסטה.
לחץ המים
הלחץ שיוצר הדוד הינו חיוני לקבלת קפה קרמי וסמיך. בעוד שמכונות קפה לא איכותיות לא מבוססות על הלחץ המספק, מכונות קפה ברמה גבוהה יותר יעניקו תוצאה של חלב מוקצף וקפה עשיר. למרבה הצער, רמת לחץ הדוד אינה מצוינת על גבי מכונות הקפה ולכן חשוב לקבל הדגמה של פעולת המכונה טרם הרכישה. בעת הבדיקה, יש להבחין כי לחץ הקפה אינו יורד בהכנה של שתי כוסות קפה על מנת לבחון את חוזק עבודת המכונה.