אבטיח – בהחלט פרי מבטיח
מי היה מאמין שהאבטיח, פרי הקיץ הפופולארי, יהיה עשיר כל כך בחומרים מזינים. הדעה הרווחת היא שהאבטיח רק מלא במים וסוכר, לא מזיק, אבל לא בעל ערך תזונתי. טעות! האבטיח מכיל רכיבית תזונתיים רבים וערכו הבריאותי רב.
כמובן שרצוי לצרוך אבטיח מגידול אורגני, אבל גם בגידול רגיל האבטיח לא משתייך למזונות המרוססים בצורה משמעותית.
מה מציע לנו האבטיח?
מלבד טעם נפלא ומרענן וכמות נמוכה של קלוריות למאה גרם (האבטיח עשיר מאד במים), הוא מקור טוב לויטמין C, שהוא נוגד חמצון מוביל. באבטיח כמות יפה של בטא-קרוטן (חומר מוצא לוויטמין A), החיוני לבריאות הריריות, העיניים ולחיזוק המערכת החיסונית. במספר מחקרים מיוחסים לויטמין C ולבטא קרוטן תכונות של מניעת סוגי סרטן, מחלות לב וכלי דם, הפחתת תופעות של מחלות מפרקים ובעיות בדרכי הנשימה.
האבטיח עשיר בויטמינים מקבוצת B ובמיוחד ב 1B (תיאמין) ו 6B (פירידוקסין). תיאמין חשוב לשמירת מאזן המלחים בגוף ולתפקוד תקין של מערכת העצבים. פירידוקסין חיוני לפעילות אנזימים ההופכים מזון לאנרגיה תאית.
הצבע האדום של ליבת האבטיח מעיד, כי הוא עשיר בליקופן – נוגד חמצון רב עוצמה לו מיוחסות תכונות של מניעת נזקי שמש לעור והקטנת סיכון להתפתחות סוגי סרטן שונים (ערמונית, שד, ריאות, רירית הרחם, מעי גס ועוד).
וכעת תור המינרלים. האבטיח עשיר במינרלים חיוניים ובמיוחד אשלגן ומגנזיום והוא מתאים למי שמעוניין לבצע צום מיצים. האשלגן חיוני לבריאות הלב וכלי הדם והמוח. הוא משתן ומסייע לכליות באיזון משק הנוזלים בגוף ובסילוק חול, אבנים קטנות, עודף נתרן ורעלים שונים. המגנזיום מעורב ביותר מ 300 תהליכים ביוכימיים ומטבוליים בתאי הגוף וברקמות. כתוצאה מתזונה קלוקלת הוא חסר אצל הרבה אנשים ולמחסור זה ישנה השפעה ישירה על בריאותנו הלקויה. הסימנים הראשוניים לחוסר במגנזיום הם: חוסר מנוחה, מתח, הפרעות שינה, התכווצויות שרירים. בשלב מאוחר יותר פוגשים מחלות לב, בריחת סידן ועוד.
בחירת האבטיח
יש הבוחרים אבטיח לפי הצליל, או "על הסכין"… חשוב לבחור אבטיח בעל קליפה חלקה, קשה ומבהיקה. סימנים אלה מבטיחים טריות. אם האבטיח חתוך לחצי, כדאי לבחור אבטיח אדום ולא בהיר.
אכילת האבטיח
בגישת התזונה הטבעית מומלץ לאכול אבטיח כארוחה נפרדת ומובן לא עם גבינה מלוחה.
כדאי להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ולאכול בטמפרטורת החדר. בצורה זאת האנזימים פעילים ומועילים.
עכשיו הזמן להתענג על פלח אבטיח טעים ומרענן.
מקור: http://www.naturalnews.com/029157_watermelon_nutrition.html