מוצרים שצריך לאחסן בחדרי קירור

מקרר משרדי

מפעלים ועסקים שונים זקוקים לתנאים האופטימאליים על מנת לעמוד בהנחיות משרד הבריאות, ולספק מוצרים באיכות גבוהה לשם שמירה על בריאות הציבור. התקנה של חדרי קירור מאפשרת להם לעמוד במשימה חשובה זו, ומטרתה היא לשמור על המוצרים השונים בטמפ' נמוכה ולהאריך את משך החיי המדף שלהם. מהם חדרי קירור ואלו מוצרים כדאי לאחסן בהם? להלן התשובות.

מהם חדרי קירור?

חדרי קירור הינם חללים בנפחים שונים שמווסתים ע"י מערכות קירור ומיזוג אוויר באופן הדוק, על מנת להבטיח עמידה בטווחי טמפרטורה מוגדרים. חדרים אלו נועדו לאחסן בטמפרטורות נמוכות מוצרים שונים, כאשר הטמפ' והרכב האוויר בחדר (לרבות לחות) נקבעים ע"פ סוג המוצרים המאוחסנים והתנאים שנקבעו ע"י משרד הבריאות. את חדרי הקירור הללו נמצא בדרך כלל במפעלי תעשייה, רשתות מזון, מחסנים ועוד. הם מגיעים בכל גודל ובהתאמה אישית מלאה לצרכי העסק- עם אמצעי אחסון שונים כגון מדפים ואמצעי תלייה, אפשרויות כניסה ונעילה שונות, עם משטחים מבטון או ריצוף ועוד.

אלו מוצרים כדאי לאחסן בחדרי הקירור?

ע"פ ההנחיות של משרד הבריאות רק מוצרים שמתקלקלים תוך פרק זמן קצר בטמפ' רגילה מחויבים לעבור אחסון בחדרי קירור מתאימים, במידה ומעוניינים לשמור על טריותם. כלל האצבע אומר כי ככל שתכולת המים במוצרים גבוהה יותר, כך הם נוטים להתקלקל מהר יותר בהתאם ולכן גם משך זמן האחסון מתקצר. בקטגוריה זו (תכולת מים גבוה – משך אחסון קצר יחסית) נמצאים מוצרי מזון רבים כגון דגים, ביצים, פירות וירקות, בשר, ועוד. הקטגוריה השנייה היא של מוצרים בעלי תכולת מים נמוכה או מוצרים שעברו תהליכי שימור ועל כן יכולים להישמר בחדרי קירור למשך זמן ארוך יותר. ברשימה זו ניתן למצוא פירות יבשים, קמחים, אבקות, תבלינים, יינות, שימורים ועוד.

ניתן גם למצוא חדרי קירור חקלאיים לשם שמירה על יבולים ופרחים לפני שיווק, חדרי קירור למעדניות לצרכי יישון בשר, ואף חדרים ייעודיים לבתי חולים על מנת להאריך את חיי המדף של תרופות מסויימות (נוזליות ומוצקות).

כיצד בוחרים חדרי קירור?

ראשית כל, יש לאפיין את הצרכים וסוגי המוצרים שברצונכם לאחסן בתוך חדר הקירור. לאחר מכן, יש להתקשר עם חברה מקצועית שתוכל להתאים ולתכנן עבורכם את חדר הקירור היעיל ביותר הן מבחינת מנגנוני הוויסות וסוגי החומרים שבונים את החדר (בידוד), והן מבחינת אמצעי הנעילה והבטיחות ואפשרויות ההרחבה העתידיות. בנוסף יש להקפיד על פנייה לחברה שעובדת ע"פ תו התקן הישראלי ומספקת גם שירותי אחזקה ותיקונים בכל צורך שיעלה.

אביזרים ואקססוריז למטבח אוכל לאירועים הרזיה טיפוח הגוף כללי מזונות בריאים מסעדות ובתי קפה פעילות גופנית קורסים לבישול רפואה משלימה תזונה ובריאות
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מגש סושי – הפיתרון המושלם לאירוח
מציינים אירוע מיוחד ומעוניינים לחגוג? הגיע יום ההולדת או שקיבלתם קידום בעבודה? לא חסרות סיבות...
קרא עוד »
ספט 13, 2016
למה משמש מקל וניל
ובזיכרוננו הגסטרונומי, אנו משייכים את הוניל למאכל הראשון שאנו מכירים בזכותו, והוא ככל הנראה גלידה...
קרא עוד »
אוק 17, 2020
תנור אפיה מומלץ שיעשה לכם חיים קלים במטבח
בעידן המודרני שבו אנו חיים, המטבח הפשוט של העבר התמוטט ונמצא במקומו חדשנות מטבחית מודרנית. אז איזה...
קרא עוד »
ספט 12, 2023