You are currently viewing לחמים מומלצים לצורכי אוכל אורגני
Photo by Jude Infantini on Unsplash

לחמים מומלצים לצורכי אוכל אורגני

העולם שלנו עבר סוג של מהפכת בריאות. יותר ויותר אנשים שפיתחו מודעות בנושא התזונה, פונים למזון אורגני בגלל היתרונות שהוא מציע. בין המאכלים השונים שנכנסים תחת הקטגוריה, הלחם עומד כמרכיב יסוד.

לחמים רגילים מכל הסוגים – לחם מחמצת, לחם לבן, לחם מלא וכו' – לעיתים קרובות נבדקים עקב חשש של תוספים וחומרים משמרים. אבל למרבה המזל, יש שפע של אפשרויות לחם אורגני, שיכול לענות גם על הצרכים שלכם.

אימצתם לאחרונה אורח חיים אורגני? ותיקים בתחום? ככה או ככה – הגעתם למקום הנכון. במאמר הזה נתעמק בכמה מהלחמים האורגניים המומלצים ביותר.

מה זה אומר בכלל לחם אורגני?

לפני שאנחנו קופצים לדבר על הסוגים השונים שקיימים בשוק, חשוב שנתעכב רגע על המושג אורגני בהקשר של לחם. אז, הלחם האורגני שונה מהלחם המסורתי בעיקר במרכיביו ושיטות הייצור שלו.

הלחם הרגיל עלול להכיל תוספים מלאכותיים, ולהיעשות מדגנים שעברו ריסוס או הנדסה גנטית. הלחם האורגני לעומת זאת עשוי ממרכיבים שגדלו בצורה טבעית בלי חומרי הדברה או דשנים סינתטיים. הנתונים האלה הופכים אותו למעשה למוצר טבעי וידידותי יותר לסביבה.

לחם מלא אורגני

לחם מלא הוא למעשה אבן בניין בתזונה בריאה. להבדיל מהלחם הלבן, הלחם המלא עשוי מחיטה שנטחנה בשלמותה עם הקליפה. הקליפה מכילה ויטמינים חיוניים, מינרלים וסיבים תזונתיים – אלו תורמים לעיכול בריא יותר.

לחם כזה עשוי להיות בחירה טובה עבור אנשים ששומרים על דיאטה ורוצים לנהל את משקל גופם. יש לו מדד גליקמי נמוך והוא מעודד וויסות רמת הסוכר בדם.

לחם שיפון אורגני

לחם שיפון פופולרי במיוחד במדינות רבות במערב, ומציע את הטעם והמרקם הייחודיים לו. הוא מכיל מעט גלוטן (החלבון המצוי בלחם) ועלול להתעכל בצורה חלקה יותר עבור אנשים מסוימים.

לחם שיפון הוא מקור נהדר לסיבים תזונתיים, שמעודדים תחושת שובע לאורך זמן ועוזרים לשלוט בחשקים. כמו כן, מרכיביו נקשרים להפחתת הסיכון ללקות במחלות לב וסוגים שונים של סרטן.

לחם כוסמין

הכוסמין הוא דגן עתיק שהחל לצבור פופולריות בשנים האחרונות בגלל יתרונותיו הרבים. הוא עשוי להוות אלטרנטיבה מוצלחת עבור אנשים עם רגישות לחיטה, כיוון שהגלוטן שנמצא בו הוא בעל מבנה אחר.

לחם כוסמין מתאפיין בטעמו האגוזי. הוא מקור טוב למינרלים חיוניים כמו אבץ, מגנזיום, סלניום, נחושת וויטמין 1B. אלה מסייעים – בצורה ישירה או עקיפה – להליכי חידוש תאים ורקמות.

לחם מחמצת

מדובר באחד מסוגי הלחמים הכי פופולריים בעולם, ויש לזה כמה סיבות טובות. אחת מהן היא שהוא נוצר בתהליך טבעי שמעשיר את הלחם במגוון חומרים מזינים.

לחם מחמצת רווי בסלניום (מינרל קריטי לתפקוד הגוף), חומצות פוליות (שתורמות לאיזון רמת הסוכר בדם), ויטמין 1B (שמסייע להליך חילוף החומרים), וסיבים תזונתיים (שעוזרים למערכת העיכול בפעולתה).

קשה מאוד לקבוע איזה סוג הכי יתאים לכם. חשוב לזכור שלכל אחד מאיתנו יש את ההעדפות שלו, המטרות שלו, ומערכת העיכול שלו. מה שיהיה אידיאלי לאחד אולי לא יעבוד לאחר. ולכן, ההמלצה שלנו היא שתנסו את סוגי הלחמים האלה בעצמכם, ובסוף תלכו עם תחושת הבטן שלכם.