למה משמש מקל וניל
ובזיכרוננו הגסטרונומי, אנו משייכים את הוניל למאכל הראשון שאנו מכירים בזכותו, והוא ככל הנראה גלידה בטעם וניל, פודינג או יוגורט, המוגשים בהפסקות אחר הצהריים שלנו. זה טוב ויפה ואפילו טעים, אך לוניל תכונות חיוביות אחרות.
למה משמש מקל וניל
הזיכרונות התחושתיים שלנו מווניל, טופלו עוד מילדות. ואכן, יש יותר מ- 95% סבירות, שמה שאנחנו זוכרים כ"וניל" אינו למעשה וניל, אלא רק קשר חלקי אליו. החדשות הטובות הן, שאנחנו יכולים בקלות לפצות על אי הנוחות הזו, על ידי הבנה מהיכן התפשטותו הבריאה אל חיינו.
למה משמש הוניל?
תפקיד הווניל במאפים מתוקים, הוא כמו תפקיד המלח בצד המלוח: הוא משפר את כל שאר הטעמים במתכון. בלי מקל וניל, לעוגיות ולעוגות שאנו אוכלים להנאתנו, לא יהיה את הטעם הכה אהוב שאנו מכירים מהם.
לוניל היסטוריה ארוכה
הטוטונקים של מקסיקו, היו הציוויליזציה הראשונה שמצאה את צמח הווניל והכניסה את הריחות הארומטיים שלו בטקסים הדתיים שלהם ולמטרות רפואיות וקוסמטיות אחרות.
כאשר האצטקים, אוכלוסייה אמריקאית נוספת כבשו את הטוטונקים במאה ה -15, הם אילצו אותם לספק מחוות קבועות, ביניהן תרמילי הווניל. טעם הווניל אומץ אז על ידי התרבות האצטקית וכללה אותו במשקה אצילי בשם xocolatl, שהוכן מבסיס של פולי קקאו טחונים, תירס טחון, דבש, וניל אמיתי ותבלינים.
במאה ה- 16, הכובשים הספרדים שהונחו על ידי הרנן קורטס, היו האירופאים הראשונים שטעמו קסוקאטל והביאו גם וניל וגם שוקולד מהעולם החדש ליבשת העתיקה. הספרדים טבעו גם מונח עבור תרמיל הווניל, והתייחסו לצורתו כוונילה, צורה זעירה מלטינית vaina.
איך מיצרים תמצית וניל?
תמצית וניל מיוצרת על ידי הטלת פולי וניל שלמים בתערובת של אלכוהול ומים. גם הזרעים שבתוך התרמיל וגם התרמיל עצמו נותנים טעם לתמצית, מה שהופך את הטעם לעמוק ומורכב הרבה יותר. אם יש לכם מקלות וניל, נסה את כוחכם בהכנת תמצית משלכם.
זכרו: עוגות, מרשמלו או קרם חמאה; אף אחד מהמתכונים הללו, אינו שלם בלי טיפת תמצית וניל מובחרת וטעימה.