אוכל הוא דבר חשוב. אנשים אוכלים היום יותר לשם הנאה ופחות ופחות לשם הזנת הגוף במה שהוא צריך על מנת לפעול בצורה יעילה במשך של יום שלם. אבל העולם הוא כזה אשר מורכב מסוגים שונים של אנשים, כשאר ישנם אנשים אשר נשמרים שלא להכניס אל התזונה שלהם מוצרים על בסיס של חלב כי הם אלרגיים אל חלב, כאלה אשר נזהרים מאכילה של אגוזים ואף אנשים אשר לא יכולים להכניס אל הפה מוצרים אשר בהם יש גלוטן. לאכול מוצרים ללא גלוטן זה אתגר מאוד גדול, מכיוון שהאדם אוכל מוצרים מבוססי חיטה מאז שהוא יודע לגדל אותה בשדות.
שנים של למידה מעמיקה
אל המרקם של מוצרים ללא גלוטן שנראים וטועמים בצורה דומה אל כל אותם מוצרי מדף שאכן מכילים גלוטן לא קל להגיע. זה נכון כי במקרים רבים הטעם יכול להיות במעט שונה, אבל זה כבר עניין של הרגל אל משהו אחר מבלי לוותר לחלוטין על סוגים רבים של מאכלים שאותם רוצים לאכול כמו כל אדם אחר.
מכאן והלאה כבר נוצרו בתעשייה הזו של יצירת מאכלים ללא גלוטן טכניקות מתוחכמות אשר מאפשרות לייצר סוגים שונים של לחמים ומאפים שמגיעים חצי אפויים ומביאים לאנשים שלא יכולים לאכול גלוטן מבחר רחב של מאכלים שכבר מגיעים אל רמה גבוהה מכל מה שהיה זמין בעבר.
נכנסים אל הקפאה עמוקה
עד כמה מוצרים ללא גלוטן יכולים להיות ערבים לחיך? זה אכן אתגר גדול לקחת שורה ארוכה של מוצרים אשר באופן הרגיל שלהם עשויים מגלוטן ולנסות ולבצע בהם מניפולציות בשימוש בחומרים שיכולים להעביר את אותה התחושה ולרגיש בעלי מרקם דומה.
לשם כך צריכים לבחור רכיבים אשר יכולים להתחקות אחר התכונות של מוצרים מוכרים ואהובים, ומשם והלאה כבר לבצע לא מעט ניסויים אשר מביאים בסופו של דבר את המוצרים שכל האנשים שאינם יכולים לאכול גלוטן יכולים לאכול ואוהבים לאכול גם כן. בהכנה של כל אחד מן המוצרים ישנו מעבר אל שלב של הקפאה עמוקה, ודבר זה מאפשר לכל פריט לצאת אל השווקים כאשר הוא שומר על טריות שעושה את כל ההבדל.