You are currently viewing איך מזהים ירקות ופירות טריים?

איך מזהים ירקות ופירות טריים?

למשלאין דבר יותר מתסכל יותר, מאשר לחתוך אבטיח בצבע ירוק עז, רק כדי לקבל את פניו החיוורות שמורידות את התיאבון. ירקות ופירות צריכים להיות טריים באופן מוחלט. אז איך תוכלו לזהות את אלו ההכי טריים בחנות?

איך מזהים ירקות ופירות טריים?

לפני שתתחילו לבחור את התפוחים הטעימים והמוזהבים האהובים עליכם, או למיין חבילות עלים של חסה, יש לזכור כמה דברים מרכזיים.

חשוב לדעת שרוב החוות המסחריות קוטפות פירות וירקות הרבה לפני הבשלות שלהן, כך שהם מועברים למכולת בשיא הטריות. עם זאת, החושים שלכם צריכים למלא את התפקיד הגדול ביותר בזיהוי הפירות והירקות הטובים ביותר, ותצטרכו להשתמש בידיים, בעיניים ובאף שלכם.

איך אפשר לדעת מתי פרי בשל?

כשאתם עוברים ליד מחלקת הפירות הטריים, יש לחפש כמה דברים מרכזיים שנותרים עקביים מפירות לפירות: יציבות למגע, צבעים עזים וריח מעט מתוק (אם כי לא מכריע). אמנם כל אלה הם אינדיקטורים סטנדרטיים של בשלות, אך יש לקחת בחשבון כמה גורמים אחרים:

בננות – בננות בשלות הן צהובות עם כתמים חומים – יותר מדי כתמים חומים מעידים על פרי הבשלה. בננה ירוקה היא בסדר לרכישה, כל עוד אינכם מתכננים לאכול אותה מיד.

פירות יער – בעת קנייה אחר אוכמניות או תותים, פתחו את הקרטון ובדקו אם יש סימני נזילת מיץ הפרי או עובש. תותים צריכים להיות מחוברים ומכוסים בעלים ולהיות נקיים מכל כתמים נטולי זרעים.
המלונים והאבטיחים, צריכים להרגיש מעט כבדים יותר מכפי שהם נראים. זה מציין עסיסיות. אל תפחדו אם שטח קטן של גרעין האבטיח או המלון מכיל כמעין צלקות – זה פשוט שמקום זה היה מקום המנוחה של הפרי כשהוא על הגפן.

פירות הדר – כמו מלונים, גם פירות הדר כמו אשכולית, לימונים ותפוזים צריכים להרגיש כבדים מכפי שהם נראים. העור צריך להיות בצבע אחיד וללא כל פסים עודפים של צהוב או לבן.
אננס – אננס שלם צריך להרגיש כבד לגודלו ובעלים פריכים. לאננס יש את הניחוחות החזקים ביותר מכל הפירות – הפכו אותם ותנו לתחתית להפיץ ריח. זה אמור להריח מתוק וריחני.

דובדבנים – דובדבנים צריכים להיות שמנמנים עם צבע עז ועשיר, ללא חבלות או שקעים. הימנעו מקניית דובדבנים שחסר להם גבעולים, אלא אם כן תאכלו אותם תוך כמה ימים בודדים.

טיפים לקניית ירקות טריים

כאשר קונים ירקות באתר משק מור, גורמי המפתח לבחירתן הם מוצקות וצבע. בחרו את אלה שהם יציבים או פריכים ככל האפשר ועקבו אחר הצבע שלהן. בניגוד לפירות, הריח אינו משחק גורם גדול ברעננות הירק, אם כי כל דבר שמדיף ריח מתוק או חמוץ יתר על המידה, עשוי להראות על טריות מסוימת.

כתיבת תגובה