בפתיחת מסעדה משקיעים יזמים כסף רב. תהליך הפתיחה כולל צעדים שונים כגון הוצאת רישיון עסק, קבלת אישורים תברואיים וכמובן גם חתימה על הסכם שכירות למסעדה. בחתימה על הסכם השכירות אפשר לראות את אחד הצעדים המהותיים, שלפני הפתיחה. נסביר מדוע רצוי לקבל סיוע משפטי מתאים.
עורך הדין בודק את הזכויות בנכס
עוד לפני חתימה הסכם שכירות למסעדה, עורך דין מטעמכם יבדוק את מצב הזכויות בנכס. המשכיר עשוי להיות בעלים של הנכס או חוכר או משכיר בעצמו, שיש לו זכות להשכיר את זכויותיו. חייבים לוודא כי הצד השני להסכם מוסמך לחתום מולכם ולעביר לכם זכויות שימוש. בדיקת נסח טאבו, בדיקת הגבלות או שעבודים על המסעדה חיוניים לפני שתוכלו לשכור את המסעדה בלב שקט.
טיפול ברישיונות לפני ההסכם
על מנת להימנע מתקלות, בעזרת ייעוץ משפטי מתאים תוכלו להסדיר את כל ענייני הרישוי. הוצאת רישוי לפתיחת מסעדה מחייבת צעדים מול רשויות – רשות מקומית, כיבוי אש, משרד הבריאות ועוד.
הסכם מהודק בהתאם לחוק החוזים
על אף מאפייניו המיוחדים של הסכם שכירות למסעדה, מדובר בהסכם שצריך לעמוד בחוק החוזים. ייעוץ משפטי יוכל לבדוק היטב את סעיפי ההסכם, לקבוע האם יש צורך להוסיף או להשמיט, להגדיר מהם התנאים היסודיים ואילו צעדים יגדירו כי מדובר בהפרת חוזה.
הגנה על השוכר במצבי קיצון
נסיים עם היבט אקטואלי. משבר הקורונה המחיש ביתר שאת כיצד אירועים שאינם בשליטת השוכר עלולים שלא לאפשר את קיום החוזה. על ידי ייעוץ משפטי מתאים ניתן להכפיף את ההסכם לסעיפים מתאימים בחוק, שיגנו על השוכר בקרות אירועי קיצון (ניתן לביצוע לדוגמא על ידי הכפפת החוזה לחוק השכירות שאילה).
למידע נוסף היכנסו לאתר של משרד עורכי דין כבהה עדי ושות'