מתכונים לראש השנה שישאירו את כפתור המכנס סגור
זה חוצה גילים ודורות; קמים מארוחת ראש השנה המפוארת והעמוסה באוכל משובח והדבר הראשון שאנחנו רוצים לעשות זה לצלול לתוך כורסא מרווחת, לעמעם את האור, להדליק את הטלוויזיה וכשאף אחד לא מביט, פשוט לפתוח את הכפתור הראשון במכנסיים שלנו…. ולהיאנח. אנחנו מפוצצים, אין לנו מקום אפילו לשתיה חמה ומרגישים שעדיף שאת הלילה נעביר אצל הקרובים.
אם התחושה הזאת מוכרת לכם, אז חשוב שתדעו שאתם ממש לא לבד. התחושות האלו ליווי גם אותי במשך שנים רבות עד שעשיתי צעד חשוב – עברתי לתפריט צמחוני ולאורח חיים בריא. מאז התחושות האלו כבר לא פוקדות אותי ואני מצליח להגיע הביתה בכוחות עצמי בסוף כל ארוחת חג, עם אנרגיות לחגיגות נוספות.
אז נכון אימא שלי למדה להכין מיני מתכונים לראש השנה שאינם כוללים מוצרים מן החי, ונכון, את אבא שלי ודוד שלי אני כבר לא אוכל לשנות (ואת האמת אני גם לא ממש מנסה), אבל האחים הקטנים שלי ובני הדודים הצעירים זה כבר סיפור אחר. הם רואים לנגד עיניהם מגוון גדול יותר של מאכלים על שולחן החג ולצד זה חווים את המודעות ההולכת וגדלה בציבור שיש לא מעט יתרונות למעבר לאוכל צמחוני. ואחד מהבולטים שבהם – העדר תחושת הפיצוץ, ההזעה, העייפות והכפתור הפתוח שנגזרים מארוחות חג עתירות בשר.
ואם כבר אנחנו מדברים על כיצד להימנע מלהתפוצץ מארוחת החג ועל מתכונים לראש השנה אז הרשו לי להוכיח לכם שאני לא רק דיבורים. אני מביא לפניכם מתכון נהדר לראש השנה שגולת הכותרת שלו הוא רימונים ואגוזי לוז. שווה לנסות בבית!
גריסי פנינה עם אגוזי לוז ורימונים / מאת שף חברת סוגת
*מתאים ל-4 מנות, אפשר להכפיל ולשלש את הכמות.
המוצרים הדרושים:
4 בטטות – לקלף אותן ולפרוס אותן לפרוסות דקות.
1 כוס גריסי פנינה (רצוי של סוגת).
שמן זית.
100 גרם אגוזי לוז (לקנות קלויים או לקלות בעצמנו) – לחצות לחצי.
1/2 כוס גרגירי רימונים.
3 כפות רכז רימונים.
3 כפות סוכר.
2-3 גבעולי בצל ירוק – לקצוץ דק.
מים רותחים.
מלח.
פלפל.
הכנה:
חממו מראש את התנור לכ-180 מעלות.
יש לשטוף את גריסי הפנינה ולסנן אותם.
בתבנית משומנת בשמן זית יש להניח את פרוסות הבטטות. זרו מעל הבטטות פלפל ומלח ומעט שמן זית. הכניסו לתנור עד שהבטטות מתרככות.
בתוך סיר – מחממים שמן זית על אש גבוהה יחסית ומוסיפים את גריסי הפנינה. מטגנים כדקה לערך. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומוסיפים מים רותחים, כך שהמים יכסו את הגריסים, מכסים את הסיר. מורידים את האש ומבשלים את גריסי הפנינה למשך כ-20 דקות, עד שהם מתרככים. שימו לב!!! עקבו היטב אחר התרככות הגריסים, בישול יתר יגרום לריכוך יתר ויוביל למעין דייסה.
בתום הבישול סננו את הגריסים, והניחו להם להצטנן מעט.
לאחר מכן, קחו את גריסי הפנינה וערבבו אותם עם הבטטות והבצל הירוק. לתוך התערובת הוסיפו מלח, פלפל רכז רימונים, גרגרי רימונים ואגוזי לוז. ערבבו הכול ומומלץ להגיש את המנה חמה. בתאבון!