מכסה הצלע – כל האמת על מס' 7
אחד מהנתחים היותר טובים שתוכלו למצוא באטליז הקרוב אליכם, הוא מכסה הצלע – הלה הוא נתח מספר 7 בפרה. הוא נחשב לאחד מנתחי הבשר הטעימים ביותר שיש. רוצים לשמוע עליו עוד, המשיכו לקרוא מאמר זה.
מכסה הצלע – כל האמת על מס' 7
צלי מס' 7, הוא אחד מצליי הפרה הקלאסיים ביותר, ושייך לתקופה בה אפילו חיילים אכלו הרבה בשר בקר, והיה להם הרבה זמן לבשל צלי שדרש שלוש שעות קלייה.
צליית נתח מס' 7 (קראו על מכסה הצלע ונתחי קצבים) היא בעצם לוח בשר המיוצר על ידי חיתוכים אנכיים עבים ישר דרך צ'אק בקר חתוך מרובע שלם, המגיע מחלק הכתף של הבקר.
בניגוד לשמו, בצלי של 7 עצמות אין באמת שבע עצמות; הוא נקרא כך מכיוון שחתך העצם של שכמות הכתף, נראה כמו הספרה 7.
איך לבשל צלי בעל 7 עצמות
כשמדובר בצלי עם עצם, הרי שצלי עצם תמיד עדיף, בין אם אתם עושים אותו במחבת או בצלייה, כי העצם מוסיף טעם ולחות מדהימים לנתח.
חפשו תמיד את נתח הבקר הטרי ביותר, זה שנשחט במועד הקרוב ביותר לזמן שבו אתם רוכשים אותו.
השחמה לפני צלייה
עדיף להשחים את החלק החיצוני של הבשר לפני הלחמה, שמלבד הצבע, מוסיף הרבה טעם ומרקם, אך בהתחשב בגודל הצלייה הזו, יתכן שלא תהיה לכם התבנית הנכונה.
אם אין לך פיסת כלי בישול בכיריים כדי להכיל צלי שלם של 7 עצמות, אתם תמיד יכולים להשחים אותו מתחת לפלטה (כמובן משני הצדדים) ואז להעביר אותה לתבנית האפייה שלכם, יחד עם מעט נוזלים כמו בקר מלאי, להלחמה איטית מאוד בתנור.