כיצד מקימים מסעדה?
מסעדות הן אחד מהעסקים המלהיבים שישנם – הרעיון על מקום איליו יגיעו אנשים מכל מקום, ייהנו מאוכל נהדר, מוזיקה ואווירה, -הוא פנטזיה מלהיבה, אך מהצד השני מדובר ברעיון מפחיד שיכול להוביל להפסדים רבים, ולכן חשוב לדעת את הבסיס להקמת מסעדה לפחות בצד הטכני. אז מהן היסודות להקמת מסעדה?
לאחד שמצאתם את לוקיישן הנכון, את המשקיע שהשקיע את הכסף במסעדה, רכשתם את הכיסאות, השולחנות את אבזרי המטבח הגדולים, ואת כלל הציוד הדרוש להקמת המסעדה, ואפילו בחרתם שם סקסי שימשוך את הקהל הנכון – חשוב לדעת כי ישנם כמה אביזרי חובה להקמת מסעדה:
אביזרי בטיחות – בכל מסעדה חייבים אביזרי בטיחות . מדובר באותם גלאי עשן, פתחי אוורור, מטפי אש, ערכות עזרה ראשונה, פתחי ויציאות חירום, וכל מה שחייב שיהיה במסעדה בטוחה. כיום ללא אביזרי הבטיחות הנאותים לא תוכלו לפתוח את המסעדה שלכם.
מקררים איכותיים – בכל מסעדה חשובים שיהיו מקררים איכותיים. מקררים אלה הם אותם מקררי איכות שיכולים לקרר ולהקפיא אוכל בצורה טובה. חשוב שהמקררים שלכם יוכלו לקרר את האוכל בצורה שתוודא שהאוכל שלכם לא יירקב וכי האוכל יישאר עמיד ולא מקולקל. בנוסף חשוב להקפיד שאתם לא שומרים אוכל מעל לזמן המקובל במסעדות.
מכשירי חיתוך – שימו לב שאתם מצוידים במשטחים מתאימים ומכשירי חיתוך שיקלו עליכם את העבודה. אם אין לכם מכשירי חיתוך טובים, כלי חיתוך משכוללים וציוד מתאים העבודה במסעדה תהיה איטית במיוחד והאוכל במסעדה יצא בצורה מגושמת ויראה רע.
מאורר תעשייתי – במסעדות נוהגים להתקין מאוורר תעשייתי במטבח ולא מזגן. מאוורר תעשייתי שומר על טמפרטורת האוכל בחום הנכון והוא אינו מזגן שמקרר את האוכל. בנוסף, מאוורר תעשייתי מאורר את המקום במקרה של שריפה האוכל או להבה שהוצתה והוא אינו מזגן שמקפיא את המטבח. עוד חשוב לדאוג לפתחי אוויר במסעדה ובאזור המטבח שיכניסו אוויר טבעי למקום.
לסיכום לפני שאתם פותחים מסעדה או כל עסק, חשוב תמיד לבצע תכנית עסקית ולדאוג לשים לב לכל הפרטים ולחשב את כל ההוצאות הכרוכות בפתיחת עסק מסוג זה.