כלים חד פעמיים – למה יותר משתלם להשתמש בהם?
כלי אוכל הינם כלים שהשתמשו בהם מאז ומתמיד. אומנם לא בכל השנים הם נראו אותו דבר ולא אצל כל העדות והעמים היה מדובר באותם כלים. אך העיקרון היה זהה; כלי קיבול לאוכל עצמו וכלים נוספים לאכילה. גם כלי אחסון לאוכל היו קיימים בחלק מהמקומות ובשנים מסוימות אם כי לא בכולם. וזאת בשל העובדה הפשוטה כי לא תמיד היו מקררים לאחסון אוכל ואנשים היו קונים ומכינים אוכל לאכילה מיידית באותו היום.
השתמש וזרוק – לחיים קלים יותר
במהלך כל השנים היו משתמשים בכל אחד מכלי האוכל פעמים רבות עד שהוא נהרס ויצא מכלל שימוש. בין שימוש לשימוש, היו שוטפים את הכלי משאריות המזון באמצעות סבון ייעודי לכלים ומנקים אותו לקראת שימוש חוזר. דבר זה, גרם לכך שאחרי כל ארוחה, הצטברו כלים רבים שהיה צריך להתעסק איתם. אנחנו כבר לא ממש מכירים את זה. מאז שהכלים החד פעמיים נכנסו לחיינו, הם הפכו לקלים בהרבה. ומה לא היו נותנים האנשים מהדורות הקודמים על מנת שיוכלו להיפטר מהצורך בשטיפת הכלים ופשוט להשתמש ולזרוק?
למה להשתמש בכלים חד פעמיים?
למה באמת להשתמש בהם? קודם כל, כי הם הופכים את החיים לקלים הרבה יותר. לא צריך לעמוד אחרי ארוחה ולשטוף הררי צלחות וכמויות לא נגמרות של סכו"ם. מלבד זאת, קיימים אינספור דגמים של כלים חד פעמיים אשר מאפשרים לגוון בכל ארוחה ובכל אירוע ולהפתיע בכלים שונים ומעניינים. עם זאת, ישנו חסרון אחד בכלים אלו והוא העניין האקולוגי. כלים חד פעמיים עשויים מפלסטיק וכידוע, פלסטיק הינו חומר שאינו מתכלה. על כן, חשוב להקפיד לרכוש רק כלים חד פעמיים מתכלים.