היום כשאנחנו מדברים על המטבח הסיני זה כמעט באותה הרמה כמו שמדברים על אוכל אירופאי. מודבר באוכל מגוון ומעניין שהצליח לתפוס הרבה מקום בכל המטבחים וכל התרבויות בעולם. כי האוכל הסיני הוא אוכל טעים. על זה אין חולק. לפניכם 5 מאכלים סיניים אותנטיים מומלצים.
כשאנחנו רוצים לדבר על תרבות סין ועל אוכל בסין, חשוב לשים לב להבדלים בין חלקיה השונים של סין. לכל אזור יש תרבות שונה וכך גם שפה, באתר https://chineseinisrael.com/ תוכלו למצוא שירותים בנושאי תרגום לסינית. סין היא גדולה מאוד ובכל חלק בה ישנם ההעדפות הקולינריות שלה. ישנם האזורים שם יאכלו הרבה אורז וישנם אלו שם יתמקדו דווקא באטריות. יש את האזורים שמעדיפים את הדגים ויש את האזורים שנהנים מאוכל חריף ופיקנטי.
נמנה להלן 5 מאכלים סיניים אותנטיים מומלצים אך נציין כי זוהי למעשה טעימה ממש זעירה ביחס לעולם הקולינרי שיש לסינים להציע.
- אורז
אז ברור שהאורז הוא המאכל הכי סיני שיכול להיות. אבל חשוב לדעת שהאורז בסין נועד רק כדי ללוות את הטעם של כל האוכל וליצור את ההרמוניה הרצויה. כי האוכל הסיני הוא מאוד צבעוני ובעל צבעים וריחות עזים במיוחד. האורז נועד למעשה לאזן את הטעמים ולהדביק בין כל חלקי הארוחה. משהו כמו הלחם שאנחנו אוכלים בארוחה.
- תה ירוק
הסינים שותים תה ירוק ממש בכל הזדמנות. תיירים שחוזרים מסין מספרים על התרמוסים ועל העשבים המגיעים עם הסינים לכל מקום. אפילו באוטובוסים או ברכבות נצפים סינים כאשר הם חולטים לעצמם את התה הירוק. אולי יש בתה את הסגולות אשר משפיעות ל הגזרה הסינית. הסינים שאוכלים כל כך הרבה וכל כך מגוון מצליחים לשמור על גזרה. ניתן אולי לתלות זאת בתה שהם שותים.
- ברווז פקינג
זהו מאכל סיני המגיע בלוויית רוטב שומשום מתקתק. מודבר במאכל אותו אוכלים לאט משך שעה ואפילו שעתיים. ישנה שיטת אכילה המורכבת על פנקייק עם שכבות של ירקות וכל נתח של ברווז מגולגל בנפרד ונאכל בפני עצמו.
- אוכל מוסלמי
מגוון רחב של מאכלים מהמטבח המוסלמי. חריף, פיקנטי וטעים…
- כופתאות ומאכלי רחוב
ישנן הכופתאות הבשריות ויש את הצמחוניות. הן מוגשות עם שלל ירקות וכמובן -תה ירוק…