אחת הכוכבות הגדולות בעולם הקולינריה היא ללא ספק מעשנת הבשר הביתית. בלחיצת כפתור ובתפעול פשוט למדי, כל אחד יכול להכניס הביתה (או אל החצר) מעשנת מפנקת שתעניק לכל נתח טעם מושלם, עסיסיות בלתי רגילה וארומה שמעוררת את כל החושים. אלא שיש עוד משתנה אחד משמעותי בתמונה הזו, והוא העץ שבו אנחנו משתמשים בזמן העישון. הנה כמה פרטים שכדאי להכיר על סוגי העצים, ועל הטעמים שהם מעניקים.
מייפל, דובדבן או פאקן – סוגי העצים
כדי להגיע לטעמים מדויקים מאוד, אנחנו צריכים לבחור את חומרי הגלם הטובים ביותר, ובפרט את העץ הטבעי, האיכותי והמתאים לצרכים האישיים שלכם. שבבי העץ הם אלה שמשפיעים על הטעם ועל הניחוחות, ומי שרוצה להגיע לתוצאה מצוינת כדאי שיכיר סוגים שונים של שבבי עץ לעישון, ואת ההתאמה שלהם למנות שונות.
למשל, שבבי עץ מייפל יעניקו טעם מתקתק ועדין מאוד, וכך הם מתאימים במיוחד לעישון ירקות ובקר, וגם לאפייה. תוצאה דומה נקבל גם משבבי עץ תפוח. עץ הדובדבן, לעומת זאת, יעניק טעם כיפי של פרי מתוק, ולכן הוא מתאים לבשר ולעוף, וכן, גם לאפייה. במקום שבבי הדובדבן אפשר להעניק למזונות אלה דווקא טאץ' אגוזי ועדין יותר באמצעות עץ פקאן, ומי שמעדיף טעם הרבה יותר חזק יוכל לבחור שבבי עץ היקורי המתאימים לבשר בקר, עוף וירקות. יש כמובן עוד לא מעט סוגים, לרבוץ עץ מיסקי, חורש ורוזמרין, חלקם יתאימו לדגים ואחרים לבשר או לכבש.
עישון בשר? הכי פשוט שיש
נראה שגם המומחים הגדולים בתחום מסכימים שלעישון הבשר באמצעות אש עצים יש לא מעט יתרונות, בפרט בכל הקשור לאיכות. מצד שני, אנשים רבים חוששים שיצטרכו להשקיע זמן ואנרגיות באיתור העצים, בהכנתם לבערה ובהשגחה מתמדת על הטמפרטורה בתא כדי להימנע מבישול שאיננו מדויק. מעשנת הבשר הביתית משנה לחלוטין את הכללים ופותרת את כל האתגרים הללו בקלות. שבבי העץ מגיעים מוכנים לבערה, ובתוך רגע תוכלו לקבוע את הטמפורה המתאימה ואת הבישול הנכון עבורכם. מעשנת הבשר תעשה את העבודה – אתם רק צריכים לעבוד על התיאבון ולהתכונן לארוחה משובחת.
אצלנו ב- Traeger Grills מעשנת בשר, גריל בשר וטאבון תמצאו מגוון רחב של שבבי עץ לעישון בניחוחות ובטעמים שונים. אנחנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר טלפוני בטלפון מספר: 1800-10-12-84, תוכלו גם לבקר באתר האינטרנט שלנו כתובת: https://www.traegergrills.co.il/.