מחפשים מתכונים לאוזני המן?
רשת האינטרנט מציעה מגוון אינסופי של הכול. כל מתכון שחלמתם עליו תמצאו ברשת, לכל מאכל, מסורתי, קלאסי, יהודי, עתיק או חדש. זה נכון בהכול, וגם בחג הפורים. מתכונים לאוזני המן הם מתכונים מפנקים, קלים מאוד להכנה, וטעימים עד מאוד.
גם אם אתם מתחילים לגמרי בתחום הבישול והאפייה, בחרנו בשבילכם את המתכון הפשוט והכייפי ביותר מתוך מגוון המתכונים, כדי שתוכלו להכינו בביטחון מלא, ללא חשש שתטעו יותר מדי, ובלי להסתבך במשהו מורכב. אחרי שתכינו את אוזני ההמן במתכון הזה, תתחילו להרגיש ביטחון באפייה שלכם, ותוכלו להתחיל לגוון עוד ועוד, ולהפוך למומחים לאוזני המן.
בחרנו מתכון מנצח מאינספוף מתכונים לאוזני המן:
מתכונים לאוזני המן לא שונים ממתכונים אחרים – הם דורשים רשימת מצרכים והוראות הכנה. אוזני המן מורכבים משני חלקים – המעטפת והמילוי, אז נתחיל ברשימת המצרכים לשניהם, ונמשיך בהוראות ההכנה.
לאוזן החיצונית, המעטפת, אתם תצטרכו:
- 400 גרם של קמח לבן
- 300 גרם של חמאה (לא מלוחה!!)
- 150 גרם של אבקת סוכר (סוכר טחון דק דק)
- 3 חלמונים של ביצה
בשביל הציפוי אתם בסה"כ צריכים 4 חומרים אלו, חומרים פשוטים שכולם מכירים, חומרים קלים להשגה, ופשוטים לעבודה. המילוי לעומת זאת, פשוט עוד יותר, והוא תלוי במה אתם אוהבים. זה יכול להיות קובית שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים, פרג, ריבת חלב, או כל דבר אחר שמתחשק לכם.
איך מכינים?
מתוך אינספור מתכונים לאוזני המן, המתכון הפשוט ביותר להכנה הוא ערבוב החמאה עם הסוכר בבלנדר או מעבד מזון ליצירת חמאה אוורירית במרקם קטיפתי. זה לוקח כמה דקות בודדות, וכשהחמאה משנה מרקם בצורה זו, אתם מוכנים להכניס גם את החלמונים. כשהחומרים מתאחדים להם, אפשר לעבור לשלב הקמח.
הקמח צריך להיכנס בעדינות, בלישה, בכדי שלא לפגוע במרקם. אל תעבדו יותר מדי את הבצק שלכם, כדי לא לדחוס אותו, כך שברגע שהקמח נעלם לו לתוך הבצק, זה מוכן. עטפו בניילון, שימו במקרר, ואחרי שעתיים חתכו לשניים ורדדו. את הבצק המרודד חתכו לעיגולים עם פיה של כוס, שימו את המילוי באמצע, וקפלו. את העוגיות שימו בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות לעשר דקות פחות או יותר, והנה לכם, אוזן המן.