טאבון הינו תנור שפועל עם אש חיה ואפשר להגדיר אותו כמוצר שבין תנור אפייה למנגל, מכיוון שאפשרויות השימוש של הטאבון הן כמעט בלתי מוגבלות. ניתן להשתמש בטאבון לצורך הכנת בשר, דגים, פיצות, מאפים שונים וירקות צלויים. כמובן שלכל אחד מהמאכלים המוזכרים יש צורך בזמן אפייה שונה וחום תנור אחר, אך באלה ניתן לשלוט בקלות לאחר מספר ניסיונות ולאחר הכרת המוצר.
קנו טאבון אוני >>>
טאבון לעומת תנור חשמלי
עד לפני זמן מה היו הבישול והאפייה בטאבון מנת חלקם של שפים מקצועיים או מסעדות, אך כיום קיימים מבחר סוגי טאבונים שמתאימים גם לשימוש ביתי ויכולים בהחלט להחליף את התנור החשמלי המוכר. אחד מהיתרונות הגדולים של הטאבון הוא עניין החום שלו. בעוד שתנורים חשמליים רגילים יכולים להגיע רק עד 275 מעלות צלזיוס, הרי שטאבון מגיע לחום כפול של 500 מעלות. כמו כן, לתנור החשמלי לוקח זמן מה עד שהוא מגיע לחום גבוה, מה שאין כן בטאבון, שהוא מתחמם במהירות רבה יותר ומגיע מהר מאוד לדרגות חום גבוהות.
טאבון לבית ללא מרפסת או חצר
הטאבון הינו כאמור תנור שפועל עם אש חיה ובשל כך הוא חייב להיות במקום מאוורר ולכן, יש אנשים רבים שנמנעים מלרכוש טאבון לבית או אפילו לחשוב על הרעיון מכיוון שאין להם מרפסת או חצר להעמיד אותו בהם. אך כיום ישנם טאבונים שמתאימים גם לבתים כאלה מכיוון שניתן להעמיד אותם גם במקומות ובחללים סגורים. מדובר בעצם בטאבונים שפועלים על בסיס של גז ולא על בסיס עצים מה שמאפשר להם לפעול גם בחללים שאינם מאווררים כמו החצר או המרפסת.
אז למה אתם מחכים? חפשו את הטאבון המתאים לכם ותתחילו ליהנות!