כיום באירועים נראה לא מעט שיטות הגשת מזון לאורחים כאשר שיטת שולחן השוק הולכת ונהיית פופולארית יותר ויותר. בשולחן שוק המזון מוגש, בדומה לשוק, פרוס על השולחן עצמו.
שולחן שוק הוא קונספט הגשת אוכל באירועים, שבו האוכל פרוס על שולחן גדול בצורה עיצובית מרשימה. שקול את שולחן השוק וכיצד ניתן להשתמש בו כדי לעצב דרך נוחה, יעילה ומסוגננת יותר להגשת מזון. השולחן בנוי מ: פלטת שולחן, כיסאות, ספסל צד, שירות קייטרינג וציוד הסעדה. הספסל הצדדי מוסיף לשולחן האוכל ומוצב על מדף למאכלים שונים. שני אנשים או יותר יכולים לשבת ליד שולחן השוק. זה מאפשר שירות אוכל טוב יותר ויש לו יתרון שהוא נוח יותר למי שלא אוהב לאכול בעמידה. האזור נקרא גם מזנון, תחנת הגשה או מזנון בר. ניתן להשתמש בו לספק מזון ומשקאות וכן מקומות ישיבה. שולחן השוק יכול לשמש גם לתוספות ולעטיפות לסלט. חשוב לציין ששולחן השוק לא צריך להיות גדול ומסובך לשימוש האורחים. במקום זאת, מי שמחפש עיצוב פשוט יותר של הגשה יכול לעבוד עם שולחן פשוט בצורת ריבוע או מלבן. הריהוט המסחרי מרכיב את שירות האוכל ממקום אחד.
שולחן שוק ליום הולדת למשל ובכלל באירועים משלב מגוון מאכלים כמו: שניצל בחלה, המבורגר בלחמניה, צ'יפס, פלאפל, פסטלים, ירקות חתוכים ועוד. וכל אלו יוצרים מראה מרשים של שולחן גדוש מכל טוב. מבחינת כשרות, ניתן למצוא שולחן שוק בשרי כמו גם שולחן שוק חלבי. שולחן שוק חלבי הוא קצת יותר משוכלל, במובן שכפי שניתן לראות למטה, הממרח כולל גם גבינת שמנת וקטשופ. מעליו יש לנו: סלט תרד עם קרוטונים, רוטב איטלקי, מוצרלה טרייה ואגוזים קצוצים. לגבי דלפק הבשר יש גם בשרים כמו סלמי ופרובול אחד. לשולחן שוק הגבינות מסופק מגוון גבינות כמו פרמזן וצ'דר. מוצע גם דלפק גבינות נוסף, ויש גם גבינות כמו מוצרלה וריקוטה.