חובבי הבירה מתעניינים פעמים רבות אודות שלבי הכנת הבירה. אם אתם מעוניינים להכין בירה ביתית, מוטב לדעת שמדובר בתהליך שיש לשים לב לשלביו השונים, כמובן, תוך כדי הנאה מהתהליך ומהתוצאות. אז איך מכינים בירה ביתית? ראשית, נעבור על שתי השיטות לקירור הבירה:
שיטות לקירור הבירה
שיטה ראשונה – בשיטה הראשונה, יש להרתיח עשרה ליטר מים כיממה לפני בישול הבירה. את המים מעבירים למיכל תסיסה, שכמובן יש לחטא אותו טרם העברת המים. לאחר סגירת המכסה, המים יעברו לטמפרטורת החדר. כאשר מוסיפים את המים בהם בושלו הרכיבים, זמן הקירור יתקצר משמעותית.
שיטה שנייה – בשיטה השנייה מבשלים את כל הרכיבים בעשרה ליטר מים. כשמסיימים לבשל, מוסיפים שתי שקיות קרח. לאחר מכך, נוסיף 20 ליטר של מים נוספים, שחייבים להיות אחרי הרתחה, אך 20 הליטרים הנוספים צריכים להיות מקוררים.
קירור הבירה הוא אחד השלבים החשובים ביותר בהכנת הבירה. קירור בירה במהירות האפשרית תאפשר לכם להוסיף שמרים בכמה שפחות זמן שהבירה תהיה חשופה לאוויר, מה שעלול לקלקל את הבירה.
שיטות בישול שונות
מוטב לדעת שקיימות שיטות בישול שונות להכנת בירה. וזאת, כיוון שחומרי הגלם איתם מכינים את הבירה משתנים. עליכם לבחור בין שיטות הבישול השונות, ולאחר מכן ללמוד לבשל בדרך בה בחרתם. אתם יכולים לבחור להכין בירה מערכה. קיימות ערכות מוכנות להכנת בירה, שכמובן מקלות על התהליך והן באות בדרך כלל עם הוראות מפורטות. אפשרויות נוספות הן להכין בירה מגרעינים, אבקת לתת, נוזל לתת, ועוד… קיימות שיטות בישול רבות ושונות ועליכם לבחור אחת מהן. כיוון שמדובר בהתעסקות עם בישול ואש, יש להישמע להוראות ולנקוט באמצעי הזהירות הנדרשים. בנוסף, על מנת להגיע לתוצאה הטובה ביותר, יש לרכוש את הציוד המתאים להכנת בירה. באמצעות הציוד המיוחד תוכלו להגיע לתוצאות המבוקשות ולהקל על תהליך הבישול. בסוף תהליך הבישול, עברו לתהליך הקירור אותו פירטנו בתחילת המאמר. יש ללמוד אודות תהליך התסיסה ובסופו של דבר על העברת הבירה לבקבוקים. זכרו שכל תהליך הכנת הבירה חייב להתבצע באמצעות כלים שעברו חיטוי, כולל המים שצריכים לעבור הרתחה.