טיפול בהפרעת קשב וריכוז ללא ריטלין
כאשר מאבחנים ילד או מבוגר הלוקה בהפרעות קשב וריכוז אפשר גם לבדוק את רמת הלקות ולהתאים לה טיפול. הטיפולים שנהוגים היום במצבים כאלה נעים מהתרופתי דרך הטבעי למי שמאמין בכך ועד ההתנהגותי ללא תרופות, וכן יש מרכזים ייעודיים לאבחון וטיפול כמו מרכז תכלת. הטיפול התרופתי המוכר הוא תרופות מנגזרת הריטלין, כמו גם קונצרטה. היום אפשר לקבל את התרופות האלה גם בהשהיה כך שהו פועלות לכל אורך היום ומשתחררות בהדרגה. היתרון שלהם ברור לכל מי שידוע על כמה הפרעות כאלה משבשות כל אפשרות ללמוד או לעבוד ובמקרים מסוימים גם להחמיר בעיות התנהגות, כך שזה פוגע גם בחיי החברה של הילדים והמבוגרים. על טיפול טבעי חלוקות הדעות ולכן זהו נושא שנמצא כעת בבירור.
טיפול בהפרעות קשב וריכוז ללא שימוש בריטלין
מי שמחפש טיפול שאינו תרופתי יכול למצוא שלל דרכי טיפול שמתייחסות ליכולת של אדם ולהכרח לשלוט בהתנהגות ובתוצאות שלה ולכוון אותה כך שישרתו את האדם במקום לפגוע בו. כל טיפול ואימון שכזה מחייב אמנם שינוי הרגלים ובמקרים רבים גם מחייב השקעת מאמץ והפעלת כוח רצון עז כדי להתגבר על בעיית המחסור בחומרים המופרשים במוח כדי לעודד אותם בדרך אחרת. בתקופה שבה האינטרנט הופך את כולם לחסרי ריכוז וקשב כולם זקוקים למעשה לאותה משמעת עצמית שחסרה יותר לבעלי הלקות. גם אימון אישי וחתירה להשגת מטרות אישיות היא טיפול ללא תרופות שניתן למי שמוצא זאת נכון לו.
טיפול בספורט ובפעילות גופנית
מכיוון שהמוח של מי שלוקה בהפרעות קשב וריכוז אינו מפריש מספיק דופמין ושאר חומרים שנחוצים לאדם כדי לתפקד היטב, אפשר לעשות זאת בדרך אחרת. חומרים כמו אנדורפינים וסרוטונין שמפריש המוח וממריצים בדרך כלל להפריש עוד חומרים מרגיעים שמגבירים את הריכוז מופרשים לאחר פעילות גופנית מאומצת כמו ספורט. ספורט גם מחייב את האנשים להיכנס לרוטינה של ביצוע פעולות שגם היא בתורה מחנכת למעשה את הלוקה בלקות זאת להתחייב לפעילות ולאמן את עצמו לא רק גופנית. לכן, ספורט עוזר לאנשים גם בהפרעות קשב וריכוז. נוסף על כך, לילדים היפראקטיביים במיוחד וגם למבוגרים תזזיתיים הוא מסייע בהוצאת מרץ והסדרת הקצב הכללי של ההתנהלות ביום יום.