המאכלים בברצלונה שאסור לכם לפספס

Date

ברצלונה היא יעד קולינרי מומלץ בגלל שילוב יוצא דופן בין מיקום גיאוגרפי, השפעות תרבותיות וביקוש תיירותי. החל מכריכי בוקדיליוס, דרך ארנבת עם אורז בצהריים ועד סנגרייה וקרם קטאלן בערב – הנה כל המאכלים שאסור לכם לפספס

ברצלונה היא בירת קטלוניה והעיר השנייה בגודלה בספרד, לכן המטבח שלה מושפע מהמון זרמים וסגנונות. גם המיקום על חוף הים התיכון נותן את אותותיו בתפריט המקומי ולכל זה יש להוסיף את הקרבה לרכס הרי קויסרולה בו נמצאים יקבי יין וזנים נדירים של זיתים המשמשים להכנת שמן נדיר.

מכאן שאפשר להבין למה טיסות לברצלונה ממריאות על בסיס יומי רק בשביל להביא את חובבי המטבח הספרדי למסעדות הכי טובות בעולם. מצד שני, 1.7 מיליון אנשים חיים בעיר, 3 מיליון חיים במטרופולין מסביב ועוד עשרות מיליונים מגיעים אליה מדי שנה – אז לא תמיד קל למצוא בה את המנה המושלמת.%d7%94%d7%9e%d7%90%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%91%d7%a8%d7%a6%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%a9%d7%90%d7%a1%d7%95%d7%a8-%d7%9c%d7%9b%d7%9d-%d7%9c%d7%a4%d7%a1%d7%a4%d7%a1

ממה נזהרים ואיפה מתחילים?

ראשית, כדאי להתחיל עם כמה אזהרות והמלצות בסיסיות לתיירים שמגיעים בפעם הראשונה לברצלונה. הכי חשוב להיזהר ממלכודות תיירים ולוותר על מקומות שמזמינים אתכם להיכנס פנימה באגרסיביות. כמעט כל המסעדות שממוקמות על שדרת לה רמבלה עונות על ההגדרה הזו ולא סתם היא נחשבת לאזור מסוכן מאוד.

שנית, מומלץ להיכנס לאווירה עם שוק לה בוקריה. הוא נחשב לאחד משוקי האוכל הטובים בעולם וההתמחות שלו היא במוצרי מזון טריים באיכות גבוהה. הצבעוניות של השוק הופכת אותו למוקד תיירות מרכזי, אך זה לא בא על חשבון מוצרים מעולים והיצע מגוון.

לחילופין, תוכלו להשקיע קצת כדי להגיע לשוק סנט אנדרו שבו אווירה משפחתית ולקוחות שהם תושבים מקומיים. זה שוק קטן משמעותית בהשוואה ללה בוקריה אבל גם בו יש דגים, בשר, קינוחים וממתקים. בכל אחד מהשווקים של ברצלונה תוכלו לטעום פירות ים טריים, לשתות שייק בריא במחיר שווה לכל כיס ולנסות קינוח מתוק.

לגזור ולשמור: תפריט ליום קולינרי בברצלונה

מבחינת סדר יום, המקומיים אוכלים ארוחת בוקר בערך ב-10:00. ברצלונה לא ממש מפורסמת בקפה שלה, אבל אפשר לבקש "קפה קון לצ'ה" שזה בעצם אספרסו עם הרבה חלב, או "קפה סולו" שהוא אספרסו רגיל. לצד המשקה החם כדאי לטעום "לחם עם עגבניות" שמוגש בצורת טוסט עם עגבניה, שמן זית ומעט שום.

את ארוחת הצהריים המקומית נהוג לאכול בסביבות שעה 14:30, ואת ארוחת הערב בשעה 21:00. אלו גם השעות שבהן יהיה עמוס מאוד בבתי הקפה ובמסעדות המפוזרות ברחבי העיר. השתייה המסורתית של ברצלונה היא "סנגרייה", שזה פונץ' שמכינים מיין אדום ומיץ תפוזים בכמות שווה. בקיץ שותים גם הרבה בירה והמותגים הפופולאריים הם "קרוז קמפו" ו-"מאהו".

הקינוחים המיוחדים של ברצלונה ואלו שאותם גם אסור לפספס הם קרם קטלאן (הגרסה המקומית לקרם ברולה) וצ'ורוס – מאפה מטוגן עם קרם שקדים או מרציפן. אם אתם בעניין של שוקולד, תוכלו להגיע לרחוב פטריטקסול שנמצא בתוך הרובע הגותי ולעבור בין בוטיקים אקסקלוסיביים של שוקולד משובח.

איזה מנות קלאסיות מוגשות במטבח המקומי?

המנות המסורתיות של ברצלונה נחשבות לא קונבנציונאליות עבור מי שרגיל למטבח הים תיכוני בישראל. כך למשל נהוג להגיש בברצלונה ארנבת עם אורז, חצילים ופלפלים בגריל שנקראים "אסקליוואדה" ו"טורטייה דה פטטה" שהיא למעשה חביתת תפוחי אדמה.

עוד מנות מומלצות שייכות לקטגוריה של פירות ים, ובעיקר כדאי לנסות מיקס פירות ים בגריל באחד הטאפס ברים המפוזרים ברחבי העיר. ברוב המסעדות יציעו לכם לטעום פאייה, שהוא אורז עם פירות ים או עוף, ובוקדיליוס – כריכים קטנים עם גבינה ונקניק. מלך המעדניות של ברצלונה הוא נקניק ירך חזיר מעושנת שנקראת בעגה המקומית "חמון" וחוץ מזה נהוג להגיש סוגים שונים של קלמארי לנשנוש ליד כוס בירה או יין.

במקביל, יש לקחת בחשבון שהרבה מהמנות בברצלונה מוגשות עם רטבים. הרטבים הכי מפורסמים הם איולי שמכינים ממיונז סמיך עם הרבה שום ולצדו רומסקו: שקדים טחונים, עגבניות, שום, שמן זית וחומץ. אם אתם לא בעניין של הרטבים האלה תצטרכו לבקש מראש שיגישו אותם בנפרד, אבל לא כדאי לוותר עליהם לגמרי.

המלצות על מסעדות

הכי נוח לטעום את המטבח הקטלוני באחת המסעדות הנמצאות בעיר. כמעט בכל מסעדה מגישים מאכלים מקומיים, ורק צריך לדאוג להזמין שולחן מראש למקומות המבוקשים. מומלץ לנסות את הטאפאס בר " Sagardi" שבו אוכלים עם המקומיים ושותים בעמידה, או להגיע למקום אינטימי וקטן יותר בשם "Bar Pinotxo" בלב שוק לה בוקריה כדי לנשנש בצהריים שרימפס על הפלנצ'ה.

ארוחת ערב אקסקלוסיבית בברצלונה אפשר לאכול במסעדות יוקרה. במסעדת Ca l'Isidre מציעים מטעמים מודרניים נהדרים ולפי השמועה אפילו המלך חואן קרלוס אוכל בה, בעוד במסעדת La Tavern Del Clinic משתמשים בטכניקות עיליות כדי להכין מנות מסורתיות. לבסוף, במסעדת Cinc Sentits תוכלו לנסות ארוחת שף עם כוכב מישלן ולחזור לארץ עם טעם של עוד.

More
articles