שדרוג החצר הביתית באמצעות טאבון
אם אתם רוצים ליהנות מחוויה כפרית אמתית, חשוב ששדעו כי באמצעות טאבון אשר בו ניתן לאפות לצלות ולבשל כמעט כל תבשיל – ניתן לשדרג בצורה נפלאה את חצר הבית. אבל מהו בכלל טאבון? מה אפשר להכין בו? ואיזה טאבון כדאי לרכוש לחצר? כל המידע החמים והמזמין בהמשך.
טאבון הינו תנור עשוי חמר שעוצב בימים עברו בצורה של חרוט אשר בו היו מבעירים בעבר אש ואופים בעיקר לחם או מחממים תבשילים.
טאבון שימש את בני האדם לאפייה ובישול כבר בימי התנ"ך והוא היה חלק מהקהילה אשר הייתה שמה אופה המרוכז מגוון לחמים ותבשילים.
כיום התנורים חזרו ובגדול והם הפכו לכלי אפייה ובישול פופולאריים בעיקר למי שיש לו חצר, מרפסת או גינה אשר בה ניתן להתקין טאבון. הטאבונים של היום לא נוטים להיות עשויי חימר כמו בעבר, והם עשויים בשילובים של אבן ונירוסטה. הטאבונים המודרניים של ימינו אנו מגיעים לוחם של 500 מעלות במהירות והם נחשבים חסכניים ביותר באנרגיה.
מה אפשר להכין בטאבון?
הטאבון ששימש בעבר להכנת הלאפה או לאחסון הצ'ולנט של כל משפחה ומשפחה בכפרים מבודדים, משמש כיום להכנת מגוון מאפים, פיתות, לחמים ואף לחימום תבשילים למיניהם.
הטאבון בשל היותו שיטת בישול עתיקה מקנה לכל מאפה ותבשיל טעם מיוחד ומקורי ממש כמו של ימים עבורו – מה שהופך את הבישול לטאבון לכה מושך ולטאבון עצמו ככזה שמשדרג את החצר בהיותו אמצעי בישול מהיר וכיפי כמו גם מעוצב שמקנה אווירה חמימה וכפרית.
אז איזה טאבון יש לרכוש לגינה?
אם אתם רוצים לרכוש טאבון לגינה שלכם, שימו לב כי הטאבון עשוי משילובי אבן ונירוסטה הנחשבים בטיחותיים וכאלה שקל לתפעל וקל לנקות לאחר השימוש.
עוד כדאי לרכוש טאבון המשולב במטבח חוץ – בכך אפשר לקבל מקשה אחת של אמצעי בישול מעוצבים ומותאמים לצרכים שלכם.
בנוסף, חשוב לרכוש טאבון שמגיע לטמפרטורה של 500 מעלות כבר בדקות הראשונות, ושימו לב כי הוא איכותי, כי אתם מקבלים על רכישתו אחריות לשנה וכי באמצעותו אתם יכולים ליהנות מטאבון שמתאים בגודלו לצרכי האירוח שלכם.