איזה מזון ניתן להגיש בכלים חד פעמיים ואיזה עדיף שלא?

Date

עם כל המסעדות שצצות להן בכל פינה כמו פטריות לאחר הגשם, ניתן לומר בוודאות כי אנחנו חיים כדי לאכול ולא אוכלים על מנת לחיות. כל השפע הרב הזה שמציעים לנו החיים בעולם המערבי המודרני הופכים את האכילה לדבר שהינו חוויה ממכרת למדי, ומציעה לנו לטעום מכל העולמות הקולינאריים שמיטב השפים יכולים לרקוח במטבח המקצועי שלהם.

אינספור של תוכניות אוכל מראות לנו כל הזמן איך להכין מגוון רחב של מאכלים מעוררי תיאבון ואנו בוהים במסך שמקרין במשך 24 שעות ביממה תוכניות של שפים מכל העולם שמראים לנו איך מכינים מנות שטרם יצא לנו לטעום או להכין.

כל האוכל שנמצא לנו מתחת לאף והינו נגיש ביותר מצריך התעסקות רבה עם כלי אוכל שבחיים המודרניים ממש אין לנו כוח לנקות ולסדר, גם אם יש לנו מדיח כלים בבית, כך שהצעד הברור הינו רכישה של כלים חד פעמיים והכניסה אל ענף ששימש לעיתים נדירות בארוחות וכיום קיים בכל בית, כמעט עבור כל סוג של ארוחה. אז איך יודעים עדיין להבחין מתי עדיף להשתמש באותם כלים לשימוש חד פעמי, ומתי לטרוח ולהוציא את הכלים היפים שרכשנו במיטב כפינו? המשיכו לקרוא.

המדריך להגשת כלים חד פעמיים

הגשה של מזון חם – כעיקרון אין כל בעיה להגיש מנות חמות על גבי מגשי וצלחות פלסטיק, אולם ברגע בו מדובר במאכלים שהינם ממש רותחים כדאי להשתמש בכלים חד פעמיים מן הסוג העבה יותר ובמידת האפשר להניח נייר סופג כמו במקרה של צ'יפס רותח שגם מסייע להימנע מהנחת מזון חם מידי וגם סופג בזמן ההתקררות את כל השמן.

בחירת כלים עבור מנות יוקרתיות – אם טרחתם והכנתם ביף בורגיניון ומחית פירה שיכולה להתחרות בקלות יתרה עם מנות שף, עדיף לתת את הבמה הראויה למנות אלה ולהניח אותן על גבי צלחת פורצלן יפה ואיכותית.

אירועים חגיגיים – באירועים בהם אתם מכינים אירוח חגיגי ומזמינים חברים ובני משפחה, תמיד יהיה זה מכובד ומכבד להניח הכל על כלים חד פעמיים חגיגיים ביותר או להוציא את הכלים החגיגיים שלרוב נחבאים אל הכלים…

אירועים בשטח – כאשר מכינים מנות בתנאי שטח כמו בטיולים או כאשר יוצאים לפיקניק עם חברים בפארק הקרוב למקום המגורים, עדיף להביא סט של כלים חד פעמיים שיהיה נוח לאכול בעזרתו. אל תשכחו לקחת גם סט של כוסות חד פעמיים לכל השתייה הקלה והמוגזת שהבאתם עבור הארוחה בטיול.

כלי מלחמה נוחיםישנם מזונות אשר מצריכים סכינים עשויות פלדה על מנת שיהיה נוח לחתוך עמם. אם אתם מתכוונים להכין סטייק אנטריקוט ולחתוך סלט לארוחה שאינה נערכת בבית, כדאי כי תביאו עמכם סכו"ם רגיל ולא כלים עבור שימוש חד פעמי, כדי שיהיה נוח לחתוך את המזון ולאכול בצורה נעימה מבלי שהסכינים והמזלגות ישברו ללא הרף.

More
articles