3 מתכונים פשוטים שיהפכו כל ארוחת שישי למושקעת

Date

פלפל ממולא, סלט פרגיות וחמין יכולים להפוך ארוחת שישי שגרתית לחוויה קולינרית בלתי נשכחת. הנה המתכון המלא

ארוחת שישי היא הזדמנות מעולה להפגין כישורי בישול. לא משנה את מי אתם מארחים או מה התכניות שלכם להמשך הערב, הנה 3 מתכונים פשוטים שיהפכו כל ארוחת שישי למושקעת  ומרשימה:

1. פלפל ממולא

אף ארוחת שישי מסורתית לא יכולה להיות שלמה בלי פלפל ממולא וטעים. התחילו באיסוף המצרכים לרוטב וודאו שיש לכם בבית קופסת רסק עגבניות, 3 כפות שמן זית, 2 שיני שום, 2-3 כוסות מרק צח, מעט סוכר, מלח ופלפל שחור. המשיכו עם המצרכים למנה עצמו ורכשו 8 פלפלים בצבעים מועדפים, בצל, 300 גרם בשר טחון, שני שליש כוס אורז עגול, עגבניה מגוררת, כף פפריקה, 3 כפות פטרוזיליה, מלח ופלפל.

טגנו את חומרי המלית עם התבלינים לפני המילוי והקפידו למלא עד שלושה רבעים מנפח הפלפל, כדי לתת לאורז מקום לתפוח. את הפלפלים סדרו בסיר בצפיפות כדי שייתמכו ולא יאבדו צורה וזכרו כל הזמן להוסיף נוזלים תוך כדי הבישול.

2. סלט פרגיות

מתכונים פשוטים לא חייבים להיות שגרתיים וסלט פרגיות הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להפתיע את האורחים.

המרכיבים לפרגיות הם 2 כפות שמן זית, 2 פלפלים חתוכים, 2 בצלים קלופים וקצוצים, 500 גרם פרגיות, מלח, פלפל, כף דבש וכף סויה. לאחר מכן הכינו 4 ביצים, 2 כוסות עלי חסה, 1 כוס גרגירי תירס ואת המצרכים לרוטב – חצי כוס מיונז, 4 כפיות דבש, 3 כפיות מיץ לימון סחוט טרי, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.

בשלב הראשון מכינים את הפרגיות על ידי חימום שמן במחבת גדולה, הוספת הבצל והפלפלים, תיבול במלח ופלפל ובישול למשך 4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את הפרגית, מטגנים על להבה גדולה עד שהנתחים מזהיבים ומוסיפים את רוטב הסויה והדבש. מערבבים הכל יחד ומבשלים כ-4 דקות.

במקביל, מבשלים את הביצים בסיר נפרד, שמים בקערת סלט את החסה והתירס. מוסיפים את תוכן המחבת ומערבבים יחד עם הרוטב.

3. חמין עוף

מעדיפים הכנה איטית אך קלה? חמין עוף יסגור לכם את הפינה. המרכיבים הם 4 כרעי עוף 3 כפות שמן, 3 כוסות פתיתים, 1 בצל, 4 גזרים, מלח, פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה ו-4 כפות דבש.

הרתיחו מים בקומקום וחממו שמן בסיר גדול. תבלו את נתחי העוף, הכניסו לסיר וטגנו מכל הצדדים. הוציאו את העוף לצלחת נפרד, הוסיפו את הבצל והגזר לסיר והחזירו רק כשהם מזהיבים. הוסיפו גם את הפתיתים והדבש, תבלו במלח, פלפל ופפריקה והכניסו מים עד לגובה של 4 ס"מ מעל המרכיבים. הביאו לרתיחה ובשלו במשך 20 דקות טרם ההגשה.

More
articles